Fırında armut tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 orta boy armut
- ½ bardak elma suyu
- 2 tatlı kaşığı bal
- ½ paket labne peynir
- 1 çorba kaşığı ceviz içi
YAPILIŞI
Fırını 180 derecede ısıtın. Armutları ikiye bölüp çekirdek ve çekirdek yatağını çıkarın. 1 tatlı kaşığı bal ile üzerlerini sıvayıp küçük fırın tepsisine dizin. Elma suyunu da üzerlerinde gezdirin ve yaklaşık 25 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Armutlar ılıyınca ortalarına birer kaşık labne peyniri koyun. Cevizleri serpiştirin. En son 1 tatlı kaşığı balı da armutların üzerinde gezdirerek servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN!