Ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi ile karşınızdayız. Biraz yaratıcılılığınızı konuşturup, mutfakta birkaç saat geçirerek bu yılbaşında eşinize dostunuza kendi pişirdiğiniz lezzetleri hediye edebilirsiniz. İşte Mutfak Atölyesi’nin şefi Zeynep Karahan’dan ev yapımı nefis lezzetler…
- Bu tariflerimizi de deneyebilirsiniz: Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
- Yılbaşı menüsü önerisi ve tarifleri
İşte ev yapımı çikolatalı fındık ezmesi tarifi…
EV YAPIMI ÇİKOLATALI FINDIK EZMESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- (Yaklaşık 700 gr ezme )
- 250 gr % 63 oranında kakao-bitter çikolata,
- 270 gr pralin,
- 80 gr kakao yağı,
- 100 gr fındık
YAPILIŞI
Fındıklar 160 ̊C’lik fırında altın rengi alana kadar fırınlanır ve mutfak robotunda macun kıvamına gelene kadar çekilir. Kaba alınan fındıkların üzerine pralin eklenir ve iyice karıştırılır. Benmari usulüyle eritilen çikolata ve kakao yağı erir erimez pralinli karışıma eklenir ve tamamen homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılıp kavanozlara alınır.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Bitkileri yılbaşı dekorasyonunda kullanmanın 5 kolay yolu