Erik marmelatı tarifi ile karşınızdayız. Mevsim sonunda olgunlaşıp sarı ya da kırmızı renge bürünen eriklerin marmeladı mayhoş tadıyla kahvaltılarınıza ve tartlarınıza ayrı bir lezzet katacak. İşte 1 kg erik ile erik marmelatı nasıl yapılır? sorusunun yanıtı, gerekli malzemeler ve detaylar…
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg erik
- 1 kg şeker
- Yarım limonun suyu.
ERİK MARMELATI TARİFİ
Erikleri saplarından ayırıp temizce yıkayın. Eğer çekirdekleri kolaylıkla çıkıyorsa elinizle ayıklayın. Ancak bazı türleri çekirdeğinden ayıklamak pek kolay olmuyor. Bu noktada yıkadığınız erikleri geniş bir tencerede ağzını kapatarak yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Bu ön kaynatmadan sonra bir kevgirden geçirerek çekirdeklerden arındırın. Şekeri ekleyip elde ettiğiniz püreyi kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Üzerindeki köpüğü bir kaşıkla alın. Marmelat kıvamına geldiğinde steril kavanozlara doldurarak ağzını kapatın.
AFİYET OLSUN…
Tarif: EvBahçe
Erik marmelatı tarifi bu şekilde. Bu tariflerimizi de deneyebilirsiniz:
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)