Elma ile yapılan tatlılar, içecekler son günlerde sıklıkla araştırılıyor. Sonbaharla birlikte elma hasadı yapıldı; yeşilli, pembeli, kırmızılı elmalar pazarları doldurdu. Kütür kütür yemenin yanı sıra bu nefis meyveyle mutfağınızda harika tatlar yaratabilirsiniz. İşte bu elma bolluğunda yapabileceğiniz üç kolay tarif…
ELMALI CRUST TARİFİ
Üç katmandan oluşan bu nefis tartı hazırlaması çok kolay. İçindeki yumuşacık elmalar çıtır çıtır ağzınızda dağılan üst kaplama ile lezzet şöleni yaşatacak.
TART HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 125 g tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri (isteğe bağlı)
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 çorba kaşığı buzlu su
ELMALI CRUST NASIL YAPILIR? (TART HAMURU)
Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karışıma 1 yumurtanın sarısı, pudra şekeri ve buzlu suyu ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
5 adet dilimlenmiş ve soyulmuş kırmızı elma, ½ bardak esmer toz şeker, 1 çay kaşığı toz tarçın, bir fiske tuz.
ÜST DOLGU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
¼ kase soğuk tereyağı, ½ bardak esmer şeker, ½ kase un
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız tart hamurunu un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. İç malzemeyi karıştırıp tart hamurunun üzerine yerleştirin. Üst dolgu malzemesini hazırlamak için, bir başka kapta bir çatal yardımı ile soğuk tereyağı, şeker ve unu karıştırın. İri taneli bir kum görüntüsü aldıktan sonra elmaların üzerine döküp tartın üzerini bu malzeme ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.