Çikolatalı sufle tarifi (8 kişilik)

Çikolatalı sufle tarifi ile karşınızdayız. Canınız çikolatalı tatlı çektiyse bu sufleyi çabucak hazırlayabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet büyük yumurta
  • 150 gr pudra şekeri
  • 100 gr bitter çikolata (en az %70 kakao), eritilmiş
  • 100 gr tereyağı, eritilmiş
  • ½ çay kaşığı vanilya özü
  • ½ çay kaşığı deniz tuzu
  • 50 gr un, elenmiş
  • Çırpılmış krema
  • Pişirme kabı önerisi: Eritilmiş tereyağı ile fırçalanmış yaklaşık 6,5 cm çapında 8 adet sufle kabı

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 °C’de ısıtın. Yumurta ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Çikolata, tereyağı, vanilya, tuz ve unu ekleyip hafifçe karıştırın. Karışımı kaplara paylaştırın (her birini üçte ikisi oranında doldurun).
  2. Kapları bir fırın tepsisine dizin ve tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin. 6-8 dakika pişirin. Fırından çıkarın, bıçakla kenarlarından geçip ters çevirin ve servis tabaklarına alın. Çırpılmış krema ile bekletmeden servis edin.
  3. Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına geldiklerinden emin olun.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 291
YAĞ 16 gr
DOYMUŞ YAĞ 9 gr
KARBONHİDRAT 31 gr