Çikolatalı sufle tarifi ile karşınızdayız. Canınız çikolatalı tatlı çektiyse bu sufleyi çabucak hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet büyük yumurta
- 150 gr pudra şekeri
- 100 gr bitter çikolata (en az %70 kakao), eritilmiş
- 100 gr tereyağı, eritilmiş
- ½ çay kaşığı vanilya özü
- ½ çay kaşığı deniz tuzu
- 50 gr un, elenmiş
- Çırpılmış krema
- Pişirme kabı önerisi: Eritilmiş tereyağı ile fırçalanmış yaklaşık 6,5 cm çapında 8 adet sufle kabı
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Yumurta ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Çikolata, tereyağı, vanilya, tuz ve unu ekleyip hafifçe karıştırın. Karışımı kaplara paylaştırın (her birini üçte ikisi oranında doldurun).
- Kapları bir fırın tepsisine dizin ve tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin. 6-8 dakika pişirin. Fırından çıkarın, bıçakla kenarlarından geçip ters çevirin ve servis tabaklarına alın. Çırpılmış krema ile bekletmeden servis edin.
- Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına geldiklerinden emin olun.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 291
YAĞ 16 gr
DOYMUŞ YAĞ 9 gr
KARBONHİDRAT 31 gr