Biber turşusu tarifi ile karşınızdayız. Ev yapımı turşularınızı renkli kağıtlarla paketleyerek hediye edebilirsiniz. Kavanozların üzerini yapışkanlı etiketlerle siz dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 500 gr yeşil biber
- 10 adet nohut tanesi 5 diş sarımsak
Salamurası için:
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sirke
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
YAPILIŞI
Salamurası için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Biberleri yıkayıp süzün. Sterilize edilmiş küçük kavanozların veya büyük boy kavanozların dibine nohutları atın ve biberleri elinizle sıkıştırarak yerleştirin. Üzerine salamura suyunu ekleyin ve kavanozu sıkıca kapatın. 10 gün boyunca güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.
Daha önce denemediğiniz leziz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!