Balkabağı çorbası tarifi ile içiniz ısınsın

Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmez tatlarından balkabağının çorbası ile soğuk günlerde içiniz ısınsın!

GEREKLİ MALZEMELER

TARİFLER HÜLYA ŞAKIR/ELELE MUTFAK ATÖLYESİ
  • Çeyrek bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 100 gr. tereyağı

YAPILIŞI

Bal kabağı, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanları irice doğrayın. Tereyağını erittikten sonra sebzeleri birkaç dakika kavurun.

Sebzelerin üzerine dört parmak geçecek şekilde su ekleyin. Sebzeler haşlandıktan sonra mutfak robotundan geçirin. Çorbanız hazır!

Afiyet olsun.

Dilerseniz alternatif bir tarif olarak zencefilli balkabağı çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 tatlı kaçığı toz zencefil
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz. 2-3 dk kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dk sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.

Afiyet olsun!

Sağlıklı, şifalı ve leziz kış çorbası tarifleri içinizi ısıtacak