Ayva tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Dalında sapsarı rengiyle sonbahara rengini veren kocaman ayvalar, piştikçe kırmızılaşıyor, nefis kokusunu tüm mutfağa yayıyor. Bu özel meyveyi fırında pişirmeye ne dersiniz? İşte mükemmel ayva tatlısı tarifi…
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 olgun ve düzgün ayva,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1.5 bardak su,
- Bir-iki adet karanfil,
- Üzeri için kaymak ve ceviz.
AYVA TATLISI YAPILIŞI
- Ayvaları soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve çekirdekleri saklayın.
- Sekiz parça ayvayı birbirine çok değmeden alabilecek genişlikte bir tencereye yerleştirin. Şekeri bir kaşık yardımıyla ayvaların üzerine paylaştırın.
- Çekirdekleri ve karanfilleri de serpiştirerek çok kısık ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak ateşte pişirin.
- Sık sık bir kepçe yardımı ile suyundan alarak ayvaların üzerine dökün, kaynadıktan sonra taşmaması için kontrol edin, gerekiyorsa kapağı aralayın.
- Ayvalar yumuşayınca dikkatlice teker teker bir borcama taşıyın. Tencerede kalan şurubunu da üzerine döküp 180 °C ısıtılmış fırına sürün.
- Borcamın ağzını kapatmayın, aksi takdirde pişme sırasında köpüren şurup taşarak fırınınızı kirletebilir.
- 10-15 dakika kızartın, fırından çıkarın. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve ceviz ilave ederek servis edin.
Tarif: EvBahçe Dergisi
İsterseniz aşağıdaki tariflerimize de göz atabilirsiniz. Özellikle ayva reçeli tarifimize bayılacaksınız!
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur?