Ananaslı sultan sarması tarifi ile karşınızdayız. 8 kişilik bu tarif masanızda güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayacak.
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un (tepeleme)
- 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr margarin
- Arası için: 2 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 200 ml krema
- Ayrıca: 5 dilim ananas
- 200 gr rendelenmiş hindistancevizi
- Üzeri için: Frenk üzümü (isteğe bağlı) veya taze çilek
YAPILIŞI
Süt, un, nişasta ve şekeri tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ve margarini ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpin. Oda ısısında soğutmuş olduğunuz muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine kaşık kaşık dökün.
Buzdolabına aktarıp 1 saat bekletin. Arası için krem şantiyi, süt ve krema ile birlikte yoğun bir kıvam elde edene dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında beklettiğiniz muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Tekrar buzdolabına alıp 2 saat kadar bekletin. Üzerlerine yarım parmak uzunluğunda doğranmış ananas parçaları yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile rulo şeklinde sarıp katlı kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Bu şekilde 1-2 saat daha bekletin. Daha sonra istediğiniz meyvelerle (ananas-çilek-frenk üzümü gibi) süsleyin.
AFİYET OLSUN!