Onu daha sağlıklı ve daha lezzetli yapmaksa bizim elimizde. İşte küçük kahvaltı tavsiyelerimiz.
1. Hızlı kahvaltı tuzağına düşmeyin
Acele acele yapılan kahvaltılar iş hayatının olmazsa olmazıdır ancak bu aynı zamanda daha fazla karbonhidrat, şeker ve sağlıksız besinler tüketmek anlamına gelebilir. Kahvaltı sanki daha geniş zamanlara yayıldığında ve daha özenle hazırlandığında anlamı güçlenir. Ancak elbette romantik geniş kahvaltılar yapmak için zaman olmadığında da aç kalmaya gerek yok. Bir blender yardımıyla hızlıca hazırlayacağınız meyve sebze karışımı püreler, güne başlamak için ihtiyacınız olan sağlıklı kalorilere ulaşmak için yeterli olacaktır.
2. Geniş kahvaltılar şık masalar ister
Kahvaltıyı daha geniş saatlere yayacaksınız, hakkını vermek gerekir. Şık bir masa donatmak, kahvaltının menüsü kadar önemlidir. Masayı hazırlarken parça parça farklı tasarımlı tabaklar kullanmak yerine bir takım tercih edebilirsiniz.
3. Küçük ev aletleri
Kahvaltıları hazırlarken ekmek kızartma makinesi, tost makinesi, yumurta haşlama makinesi, blender gibi küçük mutfak aletlerine çok ihtiyacınız olacak. Bunları da mutfağınıza dahil etmeniz, güzel bir kahvaltı hazırlamak için faydalı olur.
4. Güneş alan bir sofra
Bütün gece karanlığa yeterince doymuş olmalısınız. Kahvaltının anlamı biraz da, doğan güneşi en güzel lezzetlerle kutlamaktır. Dolayısıyla kahvaltıyı kurduğunuz masanın, sabah güneşini mümkün olduğunda çok alması tercih edilir.
5. Önceden hazırlanmış kahvaltılıklar
Her ne kadar kahvaltıyı taze taze hazırlamak çok daha iştah açıcı görünse de sabah vakti uzun uzun kahvaltılıklar hazırlamak çoğu zaman zor bir işti. Uzun süre taze kalabilecek bazı kahvaltılıkları önceden hazırlayıp buzdolabında saklamak ve her kahvaltıda biraz tüketmek, kahvaltı hazırlamak için büyük bir çabaya girmeyi ve daha güne başlarken yorulmayı da engelleyecektir.