Ormanda gizlenen chalet stilinde bir kütük ev, içi bembeyaz bir huzur yuvası, dışı alabildiğine yeşil ve göl manzarası… Şehrin stresinden arınmak için başka ne isteyebilir insan? Ev sahibi Berna Eren doğanın içinde olmakla yetinmiyor. Kurduğu Terrarium Heaven markasıyla doğanın küçük parçalarını hayata taşıyor ve bahçesinde verdiği atölye çalışmalarıyla yeni doğa tutkunları yaratıyor.
İlginizi çekebilir: Chalet stili özellikleri nelerdir? İşte stilinin püf noktaları
DOĞA İLE İÇ İÇE
Kemerburgaz’da ormanın içine gizlenen Kemer Country kütük evlerindeyiz. Çevremizi bahar yağmurlarıyla etkisini artıran toprak ve çam kokusu sarıyor. Şehirden uzaklaşmanın, doğayla iç içe olmanın huzuru bizi rahatlatıyor.
Terrarium Heaven’ın kurucusu Berna Eren evinin kapısında bizi karşılıyor. İçeri adım attığımızda bembeyaz kütük duvarlar, yalın dekorasyon ve ev sahibinin zevki bizi büyülüyor. Mimar Soli Kaplanoğlu tarafından projelendirilen ev, ormanın keyfini daha çok çıkarabilmek, şehrin yüklerinden arınarak dinginleşmek için konfor odaklı tasarlanmış.
500 METREKARELİK EV
Berna Eren’in eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşadığı 500 metrekarelik evin giriş katındaki geniş salon farklı fonksiyonlara bölünmüş. Şömine karşısında keyifli bir oturma bölümü, açık bir mutfak ve mutfağın önünde konumlanan yemek bölümünden oluşan mekan verandaya açılıyor. Tavan yüksekliğinin avantajını kullanarak tasarlanan asma kattaki çalışma odası ise, kitaplarla baş başa kalmak isteyen aile bireylerine izole bir alan sunuyor. Ebeveyn yatak odasının da bulunduğu bu kat, ağaçların arasından göleti izliyor. Giriş katı boyunca uzanan veranda ısıtıcılar sayesinde her mevsim kullanılıyor. Özellikle sonbaharda doğanın değişen renklerini yaşamın her anında takip edebilmek ev sahiplerine keyif veriyor.
SUKULENT SEVGİSİ
Verandada Berna Eren’in iki yıl önce aşk yaşamaya başladığı sukkulentler ve teraryumlar her köşeyi renklendiriyor. Bahçenin içindeki küçük kütük evi de kendi atölyesine dönüştüren Eren, düzenli olarak yaptığı workshop’larla sukkulent aşkını farklı insanlara aşılıyor.
“Bitkilerle uğraşmak insanı stresten uzaklaştırıyor. Ortaya çıkan her teraryum benim bir parçam oluyor ve yarattığım şeyler beni mutlu ediyor” diyen Berna Eren özellikle çocukları okulları nedeniyle yurt dışına çıktıklarından bu yana tüm sevgisini sukkulentlere vermiş. Sürekli yurt dışında çeşitli workshop’lara katılarak kendini geliştiriyor. Bugüne kadar New York, Londra gibi şehirlerde eğitimler almış. Edindiği bilgileri paylaşmaktan ve doğa tutkusunu yeni insanlara aşılamaktan büyük keyif alıyor.
- İlginizi çekebilir: Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bakımı püf noktalar
- Evde teraryum yapımı: Cam içinde minik bahçeler
EvBahçe
Yazı: Melda Onbaşyan
Fotoğraflar: Engin Aydeniz