Kara tahta boyası mutfakta, çocuk odasında, hobi odasında ya da istediğiniz herhangi bir yerde kolaylıkla not almanızı sağlıyor. Peki kara tahta boyası nedir? Özellikleri nelerdir? Kara tahta boyası uygulama nasıl yapılır? İşte püf noktalar…
KARA TAHTA BOYASI NEDİR?
Kara tahta boyası, uygulandığı yüzeyleri tebeşirle yazılmaya ve silinmeye uygun bir yazı tahtası haline çeviren, kolay silinebilir, su bazlı dekoratif bir boyadır.
KARA TAHTA BOYASI NASIL UYGULANIR?
- Kullanmadan önce bu boyayı homojen hale gelinceye kadar yavaşça karıştırmak gerekiyor.
- Uygulamadan önce yüzey yağ, kir ve benzeri boya kalıntılarından arındırılmalı.
- Uygun astar işlemine geçilmeden önce de, yüzeyin tamamına hafif zımpara yapılmalı.
- Saten alçılı yüzeyler şeffaf astarla, macunlu eski boyalı yüzeyler macun astarla astarlanmalı.
2 kat halinde rulo ya da fırça yardımı ile uygulanan boyayı yüzeye sürmeden önce, maskeleme bandı ile uygulama yapılacak alanı belirlemek gerekiyor.
EL YAPIMI KÜÇÜK KARA TAHTA YAPILIŞI
Not almak için minik şirin bir kara tahta ister misiniz?
Renkli ve desenli kumaşlarla evinizdeki kara tahtayı giydirirek mutfağınız için süslü mü süslü bir notluğa sahip olabilirsiniz.
MALZEMELER: Sunta • Karatahta boyası • sünger • Çeşitli renklerde kumaş • İğneiplik • Silikon tabancası
YAPILIŞI: Suntayı karatahta boyası ile 2 kat boyayın. Çeşitli renklerde kumaştan şerit halinde minik parçalar kesin. Bu parçaları ipe dizip, büzüştürün. Suntanın etrafına kumaşları yapıştırın.
ŞİŞELERİ VE TEPSİYİ BOYAYIN
Bu boya ile iki farklı yenileme çalışması yaptık. Biz çok sevdik, peki ya siz?
MALZEMELER: Karatahta boyası, sünger uçlu fırça, şişe, tepsi, hindistan cevizi ipi (şişenin etrafına yapıştırmak için), silikon tabanca.
YAPILIŞI: Şişe ve tepsiyi karatahta boyası ile iki kat boyayın. Kuruduktan sonra şişenin etrafını silikondan yardım alarak ip ile süsleyin. Ardından tebeşir ile üzerine istediğiniz bir şey yazın. Tepsi için de aynı şekilde sunum amaçlı olarak kuruduktan sonra üzerine tebeşir ile yazı yazabilirsiniz.
MUTFAĞA NOTLUK
Günlük mönüleri, unutulmaması gerekenleri, tarifleri ya da alışveriş listenizi not almak için karatahtayı şık bir çerçeve ile pano gibi kullanabilirsiniz.
KARŞILAMA PANOSU
Eski bir çerçevenin iç kısmına uygun ölçülerde bulacağınız ya da kestireceğiniz tahta parçasını kara tahta boyası ile boyadıktan sonra, tahtayı çerçevenin arkasından çivileyin. Arzu ederseniz bu işlemden önce çerçevenizin kenarlarını istediğiniz renge boyayabilirsiniz.
Evinizin girişine asacağınız bu pano ile misafirlerinizi hoş bir şekilde karşılayabilir, ailenize istediğiniz mesajı yazabilirsiniz. Panonun yanına bırakacağınız tebeşir sayesinde siz evde yokken gelenler de size istedikleri notu bırakabilir.
Evin salonunda coffee bar konsepti yaptılar -Öncesi ve sonrası değişim
İlginç yatak başı fikirleri ile odanızı kişiselleştirin