Elden çıkarmayı düşündüğünüz pek çok şey aslında evde boyanarak yepyeni bir görünüm kazanabilir. Peki hangi ürünler yeniden boyanmaya uygun, hangileri değil?
GALVANİZ METAL BOYANIR MI?
Metaller üzerine atılan galvaniz boyalar objeyi dış hava koşullarına karşı korur. Ancak galvaniz boya tutmayan bir malzeme. Boyasanız bile zamanla dökülecektir.
AHŞAP STOR BOYANIR MI?
Ahşap storlarınızı pencereden sökün. Storların araları tozu tuttuğu için nemli bir bezle aralarını temizlemeniz çok önemli. Sonrasında stora entegre olan tüm metal ya da plastik aparatları sökün. Storu açık ve kapalı hallerde tüm açılardan sprey boya ile boyayın. Bu işlemi her iki yüzü için de uyguladıktan sonra boyayı kurumaya bırakın. Boya kururken storların duruş pozisyonunu değiştirin.
ÇATAL – BIÇAK BOYANIR MI?
Pek çok boya yemek ile temasa uygun olmadığından çatal, bıçak gibi servisleri tekrar kullanacaksanız boyamak doğru olmaz. Eğer renkli servisler çok hoşunuza gidiyorsa sadece sap kısımlarını boyayabilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullanımlar içinse boyama elbette mümkün.
LAKE MOBİLYA BOYANIR MI?
Lake cilalı mobilyaların pürüzsüz ve parlak bir yüzeyleri vardır. Bu sebeple siz kendi başınıza evde, üzerini neyle boyarsanız boyayın boyayı tutmayacaktır. Lake bir mobilyayı boyamak konusunda ısrarcı iseniz bir profesyonelden yardım almanızda fayda var.
METAL ÇİT BOYANIR MI?
Metal çitler boyanması en kolay ürünlerden. Sprey boya ile kolaylıkla boyayabilirsiniz. Boyanın tüm yüzeylere temas etmesi için boyayı çeşitli açılardan püskürtmenizde fayda var. Sprey boya kolayca dağılacağı için çiçek ve çimlerinizin zarar görmemesi için mutlaka zemine plastik bir örtü atın. Uçmaması için üzerine taşlarla ağırlık yapabilirsiniz.
BETON YÜZEY BOYANIR MI?
Beton yüzeyler her zaman boyanabilir. Beton kendinden girintili çıkıntılı bir yüzeye sahipse dolgu malzemesi ile bu çatlak ya da delikleri kapatabilirsiniz. Ancak orijinal haliyle bırakmanız farklı ve orijinal bir doku elde etmenizi sağlar. Rulo ve yumuşak bir fırça ile boya uygulayabilirsiniz. Boyanın tüm yüzeylere teması için sonradan ince uçlu bir rötuş fırçası kullanabilirsiniz.