Yağmur suyunun bitkilere faydaları nelerdir?

Yağmur suyunun bitkilere faydaları nelerdir? Doğal yağmur suyunun içerisinde bulunan minerallerin bitkilere pek çok faydası vardır.
Yağmur suyunun bitkilere faydaları nelerdir? Doğal yağmur suyunun içerisinde bulunan minerallerin bitkilere pek çok faydası vardır. Yağmur suyunun musluk suyundan ayıran en önemli özellik, klor, ağır metaller ve kimyasalları içinde barındırmıyor olmasıdır.
YAĞMUR SUYUNUN BİTKİLERE FAYDALARI
Yağmur suyu bitkilerin, ağaçların, meyvelerin ve sebzelerin ihtiyaç duyduğu unsurları içinde barındırır. Bu nedenle özellikle tarlalar ve ekinler için büyük önem taşır.
Öte yandan yağmur suyu, yalnızca tabiatta bağımsız bir şekilde varlığını sürdüren bitkilere değil, saksıda yetiştirdiğimiz bitkiler için de önemlidir. Yağmur sularını biriktirerek evinizde yetiştirdiğiniz bitkileri sulamak bitkilerinizin gelişimi için faydalıdır.
Okyanuslardan, denizlerden ve göllerden buharlaşan suların tekrar yer yüzüne dönüşünde bir çok mineral ve bitki besini toprakla buluşur. Şimşek çakması ile azot ve oksijen birleşir ve yağmur suyunda azot bulunmasını sağlar. Azot, bitkilerin yeşil aksam gelişimi için önemli bir elementtir.
Musluk suyunda klor bulunmasına karşın yağmur suyu klor içermez. Ayrıca yağmur suyunda tuz oranı da düşüktür. Saksı bitkilerini yağmur suyu ile suladığınızda saksı toprağında biriken tuzlar da yıkanır ve sağlıklı kök gelişimi desteklenmiş olur.
İlkbaharda yağan yağmurlar, bitkiler arasında çeşitliliği de etkiler. Yağmur sayesinde polenler ve çiçek tozları atmosferde dolaşarak döllenmeyi yaygınlaştırır.
YAĞMUR SUYUNU BİTKİLERE PÜSKÜRTEBİLİRSİNİZ
Yağmur suyunu bitkilerinize püskürterek de kullanabilirsiniz. Bu sayede bitkilerinizi sadece beslemekle kalmaz, kireçsiz olan yağmur suyu ile yapraklar üzerinde beyaz lekeler oluşmasını da önlemiş olursunuz.
Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları
Güneş ışığı almayan alanlarda yetişebilen iç mekan bitkileri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz