Parke tamiri nasıl yapılır?
Parke tamiri ile ilgili dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Parke onarımı ve seçimi ile ilgili detayları anlatıyoruz.
Parke tamiri artık neredeyse her evde görmeye alıştığımız parkeler için sıklıkla gerekiyor. Parkelerin bakımının ve onlarda oluşan hasarların nasıl düzeltileceğini biliyor musunuz? Parkeler için onarım ve bakım hakkında pratik çözümleri, püf noktaları anlatıyoruz.
PARKE TAMİRİ / ONARIMI NASIL YAPILIR?
Parkelerin tamiri (onarımı), mevcut hasarlara göre değişebilir. Onarımı üç adımda planlayabilirsiniz.
HASAR TESPİTİ
Parke üzerine yapışan yabancı nesneleri çıkarın ve üzerine serdiğiniz halıları kaldırın. Ardından parke döşemelerinizdeki hasarlı ve çizik bölgeleri tespit edin.
PARKE TAMİRİ VE ZIMPARA
Parkelerinizdeki ufak tefek sorunları zımpara yardımıyla giderebilirsiniz. Çizikler için bu bölgeleri zımparaladıktan sonra, cila uygulayın ve parkenizi kullanmaya devam edin. Eğer hasarın tamir edilmesi gerekiyorsa, üçüncü aşamaya geçin. Parke üzerindeki çıkmayan lekeler için de zımpara yapılabilir.
PARKEDEKİ YANIK İZLERİ NASIL TAMİR EDİLİR?
Parkenizde küçük yanık izleri oluştuysa, yanık bölgeyi zımparalayarak ince bir oyuk oluşturun. Bu bölgeyi tutkal ve gazete parçaları ile doldurun. Daha sonra donan tutkal ve gazete karışımınızı parke ile aynı seviyeye gelene kadar zımparalayın. Daha sonra parkeyle birlikte cilalayın.

AHŞAP VE LAMİNANT PARKELER
Parke tamiri için parkenin türü de önemli. Ahşap ve laminat parkelerinizin yüzeyinde zamanla meydana gelen hasarları tamir etmek için, profesyonellerden ve firmalardan yardım alabilirsiniz. Parke onarımı bittikten sonra, yeni bir koruyucu üst kat uygulanması gerekebilir.
Parkelerinizin üzerine sürülen koruyucu cilanın tamamen kurumasını bekleyin. Bakım: Ahşap parkelerin iki büyük düşmanı vardır. Birincisi çeşitli nedenlerle yüzeyinde oluşan ve ahşabı korunmasız bırakan çizikler, ikincisi ise su. Su ile temizliği çok sık yaparsanız özellikle masif ahşap parkeler zamanla bel verir.
PARKE TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI
Parke temizliği periyodik olarak yapılması gereken bir işlemdir. En az haftada bir kez parkeleri çizmeyecek yumuşak aparat taktığınız elektrikli süpürge ile toz almalısınız. Elektrikli süpürgenin ucunun halı ayarında kalmamasına dikkat edin çünkü parke tozu almak için süpürge ucunun biraz yüksekte olması gerekmektedir.
Tozunu aldıktan sonra iyice sıkılmış ıslak bir bez ya da mop ile silebilirsiniz. Sildiğiniz suya parke temizlemek için üretilen ahşap temizleyici eklemeyi unutmayın. Taş alanların temizlenmesi için kullanılan yüzey temizleyicileri kullanmayın, onlar parke cilasına zarar verir.
Her şey boyanabilir mi? Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Ev turu: 50 metrekarelik bu evde işlevsel ve şık çözümler var!
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Filizlenmiş sarımsak yiyebilir misiniz? Evet ama bir detay var… -
Kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz? Kanatlı karınca neden olur? -
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler -
Kahve makinesi nasıl temizlenir? Ne sıklıkla temizlenmelidir? -
Yoga matı nasıl temizlenir? Yoga matını kimyasallar olmadan temizlemenin kolay yolu -
Mart ayında evde yapılması gerekenler -
Çarşaflar nasıl yıkanır? Kaç günde değiştirilmeli? -
Şişme mont nasıl yıkanır? Deterjan seçimi, yıkama, kurutma -
Evde güve neden olur? Güvelerden nasıl kurtulabilirim?
Yorum Yaz