Orkidenin çiçeği neden solar? Orkide nasıl çiçek açtırılır?

Orkidenin çiçeği neden solar ya da orkide nasıl çiçek açtırılır? sorularına yanıt arıyorsanız, sizler için bazı önerilerimiz var.
Orkidenin çiçeği neden solar ya da orkide nasıl çiçek açtırılır? sorularına yanıt arıyorsanız, sizler için bazı önerilerimiz var. Öncelikle orkide bakımı ile ilgili detaylar için “Orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl çoğaltılır?” yazımızı inceleyebilirsiniz.
ORKİDENİN ÇİÇEĞİ NEDEN SOLAR?

Orkide ortamındaki tüm değişikliklere karşı hassasiyet gösterir. Sıcaklık, ortamdaki nemin azlığı, kuraklık, ışık eksikliği en büyük etkenler arasında yer alır.
- Oda sıcaklığı 20-25 derece olmalıdır.
- Nem seviyesi %70-80 olmalıdır.
Eğer bitki yaşlıysa; tomurcuk verimi de bir o kadar yavaş ilerler. Bakım yapılan ortam çok sıcaksa ısı sırasında bitki çok fazla nem kaybeder. Su kaybı, tomurcukların kurumasına neden olur.
Eğer sulama rutini ve miktarını yanlış yönetiyorsanız sulamayı aşırı, düzensiz, bitkiyi uzun süre susuz bırakarak ya da üst üste sürekli sulama yaparak ilerliyorsanız, bitki çiçek ve tomurcuklarını olumsuz etkileyecektir.
Bitki tomurcuk zamanı uzun süre susuz ve nemsiz bırakılmamalıdır. Tabi çok sulanıp köklerin çürümesine de neden olunmamalıdır.
Orkideyi çok soğuk bir ortamda bırakırsanız ya da bakım sağlarsanız bu da bitkinin hipotermisine neden olur. Çiçek ve tomurcuklara zarar verir.
Orkide strese meyilli bir bitkidir. Bu nedenle çiçekli döneminde yer değişikliği yapılmamalıdır. Bu değişiklik bitkiyi aşırı strese sokar. Yeni ortamına adapte olmak da güçlük çeker. Bitki evinize ulaşı ulaşmaz yerini iyi tayin etmeniz bu nedenle çok önemlidir. Yoksa çiçekleri kısa süre sizinle olur.
Orkide nem seven bir bitkidir. Fakat su püskürtülmesinden hoşlanmaz. Hemen yanına bir su kabı koyabilirsiniz ya da saksısını çakıl taşlı bir su tepsisi içerisine yerleştirebilirsiniz. Çok çok soğuk bir pencere kenarından korumalısınız.
ORKİDE NASIL ÇİÇEK AÇTIRILIR?

Orkide ışıktan bolca faydalandırılmalıdır. Özellikle kış mvsiminde ışık süresi daha az olduğu için yapay ışık desteği bile sağlanabilir. Evinizde güney cephe varsa buraya alabilirsiniz.
Orkide bakımında ışık, ortam, nem ve sulama dörtlüsü çok önemlidir. Bunlara dikkat edildiği takdirde bitkiniz çiçeklerini de açacak yeni yapraklar üreterek gelişimine daha sağlıklı devam edecektir.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
- Simbidyum orkide bakımı nasıl yapılır? (Cymbidium) Ne zaman çiçek açar?
- Dendrobium orkide bakımı ve sulaması nasıl olmalı?
- Keiki nedir? Orkide keiki oluşumu ve ayırma yöntemi
- Burcunuza göre sizi anlatan kokular ve çiçekler
Orkide sevenler bayılacak! İşte birbirinden güzel 21 farklı orkide çeşidi
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Burcunuza göre kişiliğinizi yansıtan, enerjinize iyi gelen bitkiler -
Bakımı zor 10 iç mekan bitkisi -
Dikenler tacı bakımı nasıl yapılır? Evde bakımın püf noktaları -
Yasemin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Yasemin nasıl çoğaltılır? -
Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır? -
Az ışık alan ya da ışık almayan banyolarda yetiştirilebilecek bitkiler -
Sinerelya çiçeği bakımının püf noktaları: Hikayesi ve özellikleri -
Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Anthurium) yapraktan çoğalır mı? -
Lilyum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Lilyum anlamı ve yetiştirilmesi -
Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar -
Atatürk çiçeği neden solar? -
Keiki nedir? Orkide keiki oluşumu ve ayırma yöntemi
Yorum Yaz