Kış mevsimiyle birlikte birçok tezgahta yerini alan bitkimiz kırmızı renkteki çiçekleriyle göz kamaştırır. Peki atatürk çiçeği neden solar? Öncelikle Atatürk çiçeği bakımı ile ilgili detaylar için “Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar” yazımızı inceleyebilirsiniz.
Gelelim sorumuzun yanıtına…
ATATÜRK ÇİÇEĞİ NEDEN SOLAR?
Çok sıcak ve çok soğuk ortamda bitki gelişimini tamamlayamaz. Ve bitkide solma ya da yaprakların aşağı yöne doğru meyillendiği gözlemlenir.
Bol aydınlık ortam sever. Filtrelenmiş gün ışığı alabileceği bir konuma yerleştirilmelidir. Sonbaharın başlarında çiçeklerinin kızarması için karanlık bir ortamda yarı gün boyunca bekletilmesi fayda sağlayacaktır. Eğer direk güneş almayan bir pencereniz varsa bu konumda rahatlıkla bakabileceğiniz bir bitkidir.
İlkbahar mevsimi itibariyle yapraklarını dökmeye başlayan Atatürk çiçeği için en uygun budama zamanı yine bu süreçtir. Zayıf dallar kesilir ve kışın daha gürleşerek gelişimine devam eder.
Yaprak dökülme sorunu kışın fazla sulama nedeniyle oluşabilir. Hava akımına maruz kaldıysa yine yaprak dökülmesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Atatürk çiçeği neden solar? sorusunun yanıtı bu şekilde… Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir:
- Orkidenin çiçeği neden solar? Orkide nasıl çiçek açtırılır?
- Çiçeklere neden sarımsaklı su dökmemelisiniz?
- Çiçeklere neden tarçın dökmelisiniz? Tarçınlı su nasıl uygulanır?
- Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Hangi bitkilere verilir?
- Para çiçeği evin neresinde durmalı? (Pachira)
- Benjamin çiçeği neden yaprak döker?