Orkide çeşitleri oldukça fazla. Orkideler, 700’den fazla cins ve yaklaşık 28.000 ayrı tür içeren çeşitli bir bitki ailesidir (Orchidaceae). Tüm bitki ailelerinin en büyüğünden biri olan orkideler, yukarı bakan yaprakları ve binbir çeşit çiçekleri ile bilinir.
Evlerimizde sıklıkla yetiştirdiğimiz orkideler, diğer bitkilere göre daha hassastır. Saksı orkideleri genellikle uygun aylarda dışarıya taşınır ve birçoğu direkt güneş ışığı almayan alanlarda yetiştirilir. Orkide bakımı ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarına “Orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl çoğaltılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
- Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Simbidyum orkide bakımı nasıl yapılır? (Cymbidium) Ne zaman çiçek açar?
- Dendrobium orkide bakımı ve sulaması nasıl olmalı?
- Keiki nedir? Orkide keiki oluşumu ve ayırma yöntemi
İPUCU: Orkidelerin pek çok bitki çeşidine göre daha farklı bir ışık ihtiyaçları vardır. Çoğu, doğal ortamlarında “yarı gölge alanda yetişen” bitkiler olarak kategorize edilse de, iç mekanlarda ev bitkisi olarak yetiştirilen orkideler tipik olarak oldukça fazla ışığa ihtiyaç duyar. Saksıda yetiştirilen orkideler, uygun aylarda kolaylıkla yetiştirilebileceği gibi, dışarıya taşındığında, birkaç saatlik doğrudan güneşe maruz kaldığında bile kötü tepki verir. Dış mekanlarda, saksılı orkideler ideal olarak gölgeli ancak yine de nispeten parlak bir yere yerleştirilmelidir.
ORKİDE ÇEŞİTLERİ – İŞTE 21 FARKLI ORKİDE
Orkide çeşitleri arasında en popüler olanlardan 21’i şu şekilde;
- Brassavola orkide
- Cattleya orkide
- Cycnoches orkide
- Cymbidium orkide
- Dendrobium orkide
- Encyclia orkide
- Epidendrum orkide
- Kaplan orkide (Phaphiopedilum Henryanum)
- Ludisia orkide
- Lycaste orkide
- Masdevallia orkide
- Miltonia orkide
- Oncidium orkide
- Paphiopedlium orkide
- Phaius orkide
- Phalaenopsis orkide
- Phragmipedium orkide
- Psychopsis orkide
- Rhynchostylis orkide
- Vanda orkide
- Zygopetalum orkide