Oksijenli suyun bitkilere faydaları nelerdir? 7 farklı sorun ve çözümü

Oksijenli suyun bitkilere faydaları nelerdir? Hidrojen peroksit oksijenli su olarak da bilinir. Bitkilere pek çok faydası olan oksijenli su, böcek sorunlarından kök gelişimine, tohum büyümesini hızlandırmadan sinek sorununa kadar pek çok konuda bitkiler için yararlıdır.
Oksijenli suyun bitkilere faydaları nelerdir? Hidrojen peroksit oksijenli su olarak da bilinir. Bitkilere pek çok faydası olan oksijenli su, böcek sorunlarından kök gelişimine, tohum büyümesini hızlandırmadan sinek sorununa kadar pek çok konuda bitkiler için yararlıdır.
OKSİJENLİ SUYUN BİTKİLERE FAYDALARI

KÖK ÇÜRÜMESİNE ÇÖZÜM: Oksijenli su olarak bilinen hidrojen peroksit, özellikle bitkilerde kök çürümesinin tedavisi için kullanışlı bir üründür. Bir miktar % 3 hidrojen peroksiti, iki katı su ile karıştırın ve bitkinin etkilenen bölgelerine dökün. Su ile bir miktar hidrojen peroksiti karıştırdıktan sonra hastalığın yayılmasını önlemek için enfekte bitki yaprakları veya köklerine püskürtebilirsiniz. Yalnız bu uygulamayı güneşi dik açıyla aldığı saatlerde uygulamamaya çalışın.
HIZLI TOHUM BÜYÜTME: Yine bitkiyi tohumdan yetiştiriyorsanız eğer tohumların büyümesini hızlandırmak için tohumları ekmeden önce birkaç dakika boyunca bol suya koyacağınız biraz hidrojen peroksitli solüsyona batırabilirsiniz. Ama bu uygulamayı yapma zorunluluğunuz yoksa normal suda bekletmeniz önceliğiniz olabilir.
BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIRMA: Bir başka tarif ise %1 hidrojen peroksiti su ile karıştırın ve böcekleri uzak tutmak için doğrudan bitki üzerine püskürtün. Zamanla böceklerin bitkilerinizden uzaklaştığına şahit olacaksınız.
KÖK GÜÇLENDİRME: Bitkilerinizin köklerinin güçlü ve sağlıklı olması için de yine bu karışımdan faydalanabilirsiniz. Bitki toprağına bitkiyi dikmeden önce hidrojen peroksit ve su karışımı püskürterek hazırlayabilirsiniz.
HİDROJEN PEROKSİT BİTKİLERDE NE İŞE YARAR?
Hidrojen peroksit, bitkilerde olumsuzluk yaşamamak adına kullanılan bir ürün. Peki oksijenli suyu nasıl ve hangi durumlarda bitkilerimiz için kullanabiliriz? Oksijenli suyun bitkilere faydaları saymakla bitmiyor. Kök güçlendirmeden sineklenme sorununa, tohum büyüme hızını yükseltmeden kök çürümesi çözümüne kadar pek çok konuda etkili.
HİDROJEN PEROKSİT BİTKİLERE ZARARLI MI?
Hidrojen peroksit organik bir uygulama değildir. Ancak ağır bir kimyasal kullanmak yerine tercih edilmesi öncelikli olabilecek bir içeriğe sahiptir.
BİTKİLERDE SİNEKLENME SORUNUNA OKSİJENLİ SU ÇÖZÜMÜ
Bitkilerin iyi gelişebilmesi için toprağın da iyi hava alması önemlidir. Yine toprak kalitesi de çok çok önemlidir. Son zamanlarda hazır topraklarda yaşanan sineklenme problemi nedeniyle bitki sağlığı da olumsuz etkileniyor. Bu nedenle sağlıklı bir toprak karışımı temin etmeniz önemli. Ama kullandığınız topraktan emin değilseniz bitkiyi dikmeden önce yine oksijenli su ve su karışımı toprağa dökebilirsiniz. Toprağı havalandırmak için, biraz hidrojen peroksit ve iki katı suyu karıştırın, toprağa dökün.
BAHÇE ALETLERİNİ OKSİJENLİ SU İLE STRELİZE ETMEK
Yine bahçede kullandığınız aletlerin dezenfekte edilmesi de bitki sağlığı için önemlidir. Eğer bir bitkide hastalık varsa diğerlerine bulaşmaması açısından aletleri sterilize etmeniz önemlidir. Bu özellikle mantar durumunda geçerlidir. 5 litre suya 2 bardak hidrojen peroksit ekleyin ve bahçe aletlerini içinde bekletin. Böylece hastalıkların önüne geçmiş olursunuz.
BAHÇE SUYU İÇİN HİDROJEN PEROKSİT
Bahçede kullandığınız suyu daha sağlıklı hale getirmek istiyorsanız, suya biraz hidrojen peroksit ekleyin. Hidrojen peroksit, kimyasalları ve böcek ilaçlarını sudan uzaklaştırarak bitkileri daha sağlıklı hale getirir.
Saksılara neden taş eklemeliyiz? İşte saksıdaki taşların yararları
Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları
Yağmur suyunun bitkilere faydaları nelerdir?
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz