Shaker stili mutfaklar

Mutfakta zamansız bir klasik: Shaker stili mutfaklar

Shaker stili çok klasik ve bir o kadar da şık. Peki Shaker stili nedir? Püf noktaları nelerdir? Evinize nasıl uyarlayabilirsiniz? İşte yanıtı…

SHAKER STİLİ NEDİR?

18. yüzyılda Amerika’da ortaya çıkan Shaker stili, sade, fonksiyonel ama aynı zamanda dekoratif bir şıklıkla bezeli kavramlar üzerine kurulu. Bu stil, özellikle mutfaklar için çok klasik ve bir o kadar da şık bir seçenek.

Shaker stili örnekleri
Pierina mutfak, Kelebek.

EĞİLİM: SHAKER STİLİ

Son zamanlarda en çok tercih edilen mutfak dolapları arasında Shaker stili yer alıyor. Yeni Shaker stilinde amaç evde stresin azaltıldığı, karmaşadan uzak ve hijyenin ön planda olduğu bir atmosfer oluşturmak.

Özellikle büyük şehirlerde yaşamın hızına ayak uydurmak için insanlar hayatlarını kolaylaştıracak ürünleri tercih etmeye başladı. Mutfaklarında tam bir sadelik ve doğallık yaratmak isteyenler Shaker stili mutfak modellerine yoğun ilgi gösteriyor.

Shaker stilinde dolaplar geniş pencereli oluşlarıyla mutfakta ışık salınımını artırıyor. Özellikle içleri aydınlatılmış olanları dolap içlerinde aradıklarınızı da kolaylıkla bulmanıza olanak sağlıyor.

Dolap kapaklarındaki şık detaylar ise bu stile zamansız bir şıklık katıyor.

Favilla mutfak, İtaldeko.

SHAKER STİLİNİN ANA MALZEMESİ AHŞAP

Ahşap Shaker stili mutfakların dominant malzemesidir. Yalın hatlarda dikdörtgen ya da kare çizgilere sahip beyaz ve tonları ideal bir renk seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Mat yüzeyli seçenekler ona biraz daha modern bir görünüm kazandırıyor.

LİMİTSİZ SADELİK

Işık salınımını artırmak ve de olabildiğince yalın bir atmosfer elde etmek istiyorsanız Shaker stili mutfağınızda hem zemin hem de duvarlarda beyaz ve tonlarını tercih etmeye özen gösterin.

PANELLER

Shaker stilde karşımıza en fazla çıkan şeylerden biri ahşap zeminler. Ancak trafiğin yoğun olduğu alanlarda çokça tercih edilmez. Bu sebeple siz etkiyi güçlendirmek için sadece duvarlarda da uygulayabilirsiniz.

MODÜLER DEPOLAMA

Eğer shaker stili bir mutfakta ekstra bir depolama alanına ihtiyaç duyarsanız kontrast tonlarda bir ada ünitesi ya da seyyar bir depolama ünitesi tercih edebilirsiniz. Tonca koyu renkler odak noktası elde etmek için de ideal olur.

Shaker stili masa
Avalon yemek masası, Crate&Barrel.

SHAKER STİLİNDE YEMEK ALANI NASIL DÜZENLENİR?

Yemek alanı için yeterli boşluğunuz varsa yemek masası ve sandalyelerinizi tamamlayan bir stilde seçmeye özen gösterin. Spindle stili sandalyeler Shaker stilini en iyi tamamlayan alternatifler arasında.

Ferah görünüm için mutfak dolaplarıyla aynı tonlarda tercih edebilirsiniz. Ada ünitesini yemek masası gibi de değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

Shaker stili dekorason
Lucina mutfak, Kelebek.

SHAKER STİLİ RENK SEÇİMİ

Gri son zamanların en popüler mutfak renklerinden biri. Shaker stilinde de sık sık karşımıza çıkan bir ton olması şaşırtıcı değil. Stil devamlılığı açısından ahşap elementler ve vintage beyaz karoları tercih edebilirsiniz.

Shaker stili dolaplar
Ikea.

SERBESTLİK

Mutfağınız küçükse bu stilde mobilyalar seçmeniz bazen çözüm olmayabilir. Aydınlık görünümü pekiştirmek için bir duvar yüzeyini boş bırakmaya çalışın. Depolama bir sorun oluşturuyorsa raflar kullanabilirsiniz.

KOLAY DÖNÜŞÜM

Mevcut mutfağınıza Shaker stili havası katmak isterseniz, dolaplarınızı beyaza boyatarak kapak yüzlerine çıta yaptırabilir; ayrıca ahşap bir tezgah tercih edebilirsiniz.

TAMAMLAYAN PARÇALAR

Ahşap ve beyaz bu stilde anahtar kelimeler. Beyaz mat yüzeyler olduğu kadar, ahşabın kendi saf rengini gördüğümüz ve aynı zamanda buna göre yorumlanan batarya ve eviyeler mutfak dolaplarınızı tamamlamak için kullanabileceğiniz elemanlar arasında.

SHAKER STİLİ MUTFAK DEKORASYONU ÖRNEKLERİ

Mutfak düzenleme ipuçları ve mutfak düzeni için pratik fikirler