Evimizle birlikte baharı mutfağımıza da taşımanın zamanı geldi! Küçük ipuçları, mevsim sebzeleri ve renkli aksesuarlarla bu mevsim mutfağın keyfini çıkarın.
Güzel havaların tadını çıkarmanın zamanı geldi. Baharı evinize taşırken mutfağınızı da unutmayın.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Nisan ayında bahçede ne yapmalı? Madde madde bahçe bakımı
RENKLERDEN YARDIM ALIN
Mutfağa sıcaklığı ve aydınlığı taşımanın kolay bir yolu renklerden geçiyor. Sarı, lila, pembe ve yeşilin pastel tonlarını kullanabilirsiniz.
Rengi mutfağınıza sadece boya ile değil tekstil ürünleri ve hatta küçük elektrikli ev aletleri ve mutfak gereçleriyle de taşıyabilirsiniz. Ortamın havasını bir anda değiştirirler.
Mutfak dolapları nasıl boyanır? Renkli mutfak dolabı modelleri
DESENLERİ KULLANIN
Çizgili ya da çiçek desenli önlükler, masa örtüleri, fırın eldivenleri ve kurulama bezleri kullanabilirsiniz. Alacağınız desenli kumaşlarla tüm bu tekstil ürünlerini kendiniz de dikebilirsiniz.
Aksesuar ve mobilyaları da unutmayalım. Renkli sandalyeler, cam vazo içinde çiçekler ya da hasır bir abajur gibi…
Mutfakta yetişen çiçekler: İşte en güzel mutfak bitkileri
NİSAN AYINDA HANGİ SEBZELERİ PİŞİRMELİ?
BAKLA
Baharın müjdecisi bakla, Türk mutfağının sevilen sebzelerinden biri. Çorbasından mezesine, zeytinyağlısından etlisine kadar birçok yemeği yapılıyor.
TAZE SARIMSAK
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsağın en taze zamanı şimdi. Raf ömrü uzun, tadı ve kokusu keskin olan sarımsağı çiğ yiyebileceğiniz gibi salata, yoğurtlu karışımlar, ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Evdeki ve eldeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Sarımsak kokusunu temizleme yolları
KUŞKONMAZ
İyi bir idrar söktürücü olan kuşkonmaz, idrar yollarını temizler ve vücutta oluşan ödem şişliklerini gidermeye yardımcı olur. Bahar aylarında bol bol tüketebilirsiniz.
Nisan ayında bahçede ne yapmalı? 7 maddede bahçe bakımı
Enginar zamanı geldi! İşte faydaları ve enginar ezmesi tarifi