Alışılagelmişin dışında artık boyalar evin belirli alanları ile sınırlı kalmıyor. Mutfak ve banyo gibi ıslak hacimlerde boya tercih ederek, onları adeta baştan yaratabilirsiniz.
1- MUTFAK RENGİ NASIL OLMALI?
Pembenin sıcaklığı mutfağı adeta tamamlıyor. Bu tona natürel bir hava
katmak isterseniz hasır, bambu ve ahşaplarla kombinleyebilir; biraz daha
lüks ve ışıltılı bir görünüm yaratmak isterseniz altın, bronz ve roze gibi metalik aksesuar ve mobilyalarla destekleyebilirsiniz.
2- ÇOKLU RENK UYGULAMASI
Bir mekanın mimari özelliklerini ortaya çıkarmak için mekanda farklı renk uygulamaları yapabilirsiniz. Örneğin pencereleri beyaz, pervazı turuncu, geri kalan alanları ise tamamlayıcı bir ton ile boyamak gibi.
3- NEMDEN ETKİLENMEYEN BOYALAR
Bi Boya’nın Mat Trendy serisi banyolar için uygun bir seri. Nemden kolaylıkla etkilenmeyen yapısı sayesinde duvarlarınızı renklerle ısıtmamanız için hiçbir sebep yok.
MUTFAKTA HANGİ DUVAR RENGİ TONLARI TERCİH EDİLMELİ?
• Açık yeşil renk tonları ile mutfağınıza doğal bir sıcaklık katabilirsiniz.
• Sarı rengin enerjisini mutfağınıza taşımak isterseniz hardal sarısı ya da sıcak sarı tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu tonlar, mutfağınızda ferah bir ortam oluşturmanızı sağlar.
• Ekru, kemik, krem rengi ve tonları mutfağınıza ışık katar.
• Geniş ve gün ışığı alan bir mutfağa sahipseniz dumanlı mavi, antrasit, şeftali, turuncu gibi daha iddialı tonlar deneyebilirsiniz. Dinamik bir atmosfer için turuncu ve tonları, feminen ve tatlı bir yumuşaklık için pembe tonlarına yer verebilirsiniz. Bi Boya.
BANYODA BOYA YAPMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER
Banyoda boya yapmadan önce: Öncelikle, banyoya girdiğinizde gözünüze çarpan küf ve nem lekelerini temizlemelisiniz. Suyla incelttiğiniz çamaşır suyuyla küfleri ve nem lekelerini silebilirsiniz. Küf temizleyiciler de işinize yarayabilir. Duvarların tamamen kuruması için temizlemeyi bir gün önceden yapmanızı öneriyoruz.
Duvarlara göz gezdirdiğinizde kabarmış boya kalıntılarına rastlıyorsanız bir spatula yardımıyla kabarıklıkları kazımalısınız. Sıva çatlaklarını ve delikleri suya dayanıklı bir dolgu malzemesiyle doldurmanız gerekir. Dolgu malzemesi ile doldurduğunuz bölge kuruduktan sonra bölgeyi zımparalayarak pürüzsüz bir yüzey elde edersiniz.
Zımparalamayı bitirdikten sonra çıkan tozları elektrikli süpürgeyle süpürmelisiniz ki toz kalıntıları boya esnasında boyaya yapışmasın. Tüm bu işlemlerden sonra banyonuz boya için hazır demektir.
Nefes alan, silinebilir hatta yıkanabilir boya teknolojileri ile banyo ve mutfakları dekore etme tercihlerimiz de zamanla yeniden şekilleniyor. Seramik yüzeyler yerine artık boya da deneyebilirsiniz.