Kışın evde küçük sinek neden olur? Meyve sineklerinden kurtulma yolları

Kışın evde sinek neden olur? Dışarıdaki sert sıcaklıklarda yok olacak her türlü haşere barınağınızı ve sıcaklığı paylaşmak için can atıyor.
Kışın evde sinek neden olur? sorusu havaların soğuduğu bu günlerde sıklıkla merak konusu oluyor. Soğuk havalar geliyor ve evlerimizin rahatlığına ve sıcaklığına alışmaya başlıyoruz. Ne yazık ki, yalnız değiliz. Dışarıdaki sert sıcaklıklarda yok olacak her türlü haşere barınağınızı ve sıcaklığınızı paylaşmak için can atıyor ve meyve sinekleri en rahatsız edici olanlar arasında.
Ama küçük sinekler (meyve sinekleri) ilkbahar ve yaz haşeresi değil midir? Neden kış aylarında evinizdeler? Meyve sinekleri için neden farkında bile olmadan mükemmel koşulları yarattığınızı açıklayacağız. Ayrıca, bu kış evinizdeki sinek sayısını nasıl azaltacağınızı ve uzman haşere kontrolünün neden gerekli olabileceğini de anlatacağız.
KIŞIN EVDE KÜÇÜK SİNEK NEDEN OLUR?

Dışarısı oldukça soğukken doğru kıyafetler ve malzemeler olmadan çok uzun süre dışarıda kalmak istemezsiniz. Meyve sinekleri de istemiyor.
Dışarısı soğuk olsa da (ve daha da soğumak üzereyken), muhtemelen evinizin içinde oldukça sıcaktır. Aslında, dışarıda neler olup bittiğini bilmiyorsanız, içeride ilkbahar veya yaz gibi bile hissedebilirsiniz. Evinizin sıcaklığı sizi rahat ettirir. Aynı şeyi sinekler için de geçerli. Meyve sinekleri kışın evinizin içine girebilir çünkü soğukta, açık havada hayatta kalamazlar. Kendinizi rahat ve sıcak tuttuğunuz sürece, onlar da bundan fayda sağlayacaktır.
Yani yanlışlıkla meyve sineklerinin beslenmesi ve üremesi için mükemmel bir ortam yaratıyorsunuz. Peki çözüm nedir? Isıtmayı kapatıp biz de mi üşüyelim? Neyse ki bunu yapmak zorunda değiliz…
KÜÇÜK SİNEKLERİN EVE GİRMESİNİ NASIL ÖNLEYEBİLİRİZ?

Evi soğuk hale getirmek asla haşereleri evinizden uzaklaştırmanın etkili bir yolu değildir. Meyve sinekleri uçarak evinize girebilir. Bu mümkündür, ancak çok da yaygın değildir. Bunun yerine, onları marketten eve getirmiş olmanız daha olasıdır. Meyve sinekleri markette birkaç farklı ürünle beslenirler, ancak yumurtalarını meyvenin içine bırakırlar.
Mümkünse, satın aldığınız meyveyi sepetinize eklemeden önce incelemeye çalışın. Meyvenizin taze ve yemesi mümkün olduğundan emin olun. Meyve sinekleri fermente ve çürümüş yiyeceklere yumurtalarını bırakmayı tercih eder. Meyve sineği yumurtalarının belirtilerini görebilmelisiniz. Yoksa, yetişkin bir meyve sineği yaşamı boyunca yaklaşık 500 yumurta bırakabildiğinden, bu meyve evinizin içine girdikten sonra, aşırı olgunlaşmış ve çürüyen meyvelere karşı çok dikkatli olun. Meyve sinekleri sadece bir hafta sonra ergen olurlar, bu yüzden yumurtadan çıkmaya başladığında büyük bir haşere problemiyle karşı karşıya olabilirsiniz.
Detaylar: Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?
Evinizin etrafındaki diğer besin kaynaklarını düzgün bir şekilde saklayın ve mutfağınızı düzenli tutun. Mutfak yüzeylerini düzenli olarak süpürün ve silin. Bu sinekler geride bıraktığınız her şeyle beslenir: mutfağınız ne kadar temiz olursa o kadar iyidir. Ve eğer meyve yenmemiş veya dondurulmamışsa, o zaman ona daha yakından bakın. Çatlamaya başlamış veya çürümüş gözüküyorsa, hemen atın.
KÜÇÜK SİNEKLERİN İSTİLASI ALTINDAYSANIZ
Ne yazık ki, meyve sineği istilanızı zamanında yakalamamış olmanız için her şans var. Fermente meyveler, meyve sineklerinin yumurtalarını bırakmak için en sevdikleri yer olsa da, gerektiğinde drenajlara, çöp alanlarına ve boş şişelere veya teneke kutularına yöneleceklerdir. Oraya yumurta bırakmaya başladıklarında, sayılar hızla kontrolden çıkabilir.
Bu olursa, mümkün olan en kısa sürede haşere uzmanınızla iletişime geçin. Teknisyenler, evinizdeki sinekleri tam olarak nerede arayacaklarını ve onlarla nasıl başa çıkacaklarını tam olarak bileceklerdir. Evinizi ziyarete geldikten sonra, haşere kontrolü konusunda tekrar endişelenmenize gerek kalmayacak.
Kışın evde küçük sinek neden olur sorusunun yanıtı bu şekilde.
- Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Dantel böceği neden olur? Nasıl uzaklaştırılır?
- Odadaki sivrisinek nasıl bulunur? Pratik yöntemler
- Karasineklerden nasıl kurtuluruz? Evde sinek neden olur?
Evde örümcek neden olur? Örümcek olmaması için yapılacaklar
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Filizlenmiş sarımsak yiyebilir misiniz? Evet ama bir detay var… -
Kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz? Kanatlı karınca neden olur? -
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler -
Kahve makinesi nasıl temizlenir? Ne sıklıkla temizlenmelidir? -
Yoga matı nasıl temizlenir? Yoga matını kimyasallar olmadan temizlemenin kolay yolu -
Mart ayında evde yapılması gerekenler -
Çarşaflar nasıl yıkanır? Kaç günde değiştirilmeli? -
Şişme mont nasıl yıkanır? Deterjan seçimi, yıkama, kurutma -
Evde güve neden olur? Güvelerden nasıl kurtulabilirim?
Yorum Yaz