Bitkilerinizi kışın donduran soğuğundan, yazın da güneşin kavurucu sıcağından korumalısınız. Bakın kış bahçenize hangi bitkileri davet etmelisiniz.
LİMON
Yaz döneminde açan küçük, beyaz, kokulu çiçekleri ve hemen ardından sarı meyveleriyle kış bahçenizin bol güneş olan köşesine yerleştirin. Yeterli ışık almadığı durumlarda yerini değiştirmeniz gerekir. Bu sebeple bitkiyi tekerlekli saksılara dikmiş olmanız önemli.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Limon ile temizlik yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte kullanım alanları, Limon çamı nasıl budanır? Bakımı ve çoğaltması nasıl yapılır?
AŞK MERDİVENİ
Kolay gelişen ve fazla seçici olmayan, çiçeksiz ve bol yapraklı bu bitki, oldukça zariftir. Soğuğu çok sevmediği gibi sıcağın da aşırısından hoşlanmaz. Ortamdaki diğer bitkilerle temas etmeyi de sevmez. Askıda bir saksıda yetiştirebilirsiniz.
Aşk merdiveni bitkisi bakımı hakkında detaylı bilgiye Aşk merdiveni bakımı, sulama ve çoğaltması nasıl yapılır? Nephrolepis çoğaltma nasıl yapılır? yazımızdan ulaşabilirsiniz.
HİBİSCUS
Ortam ısısı 15-24 derece olan kış bahçelerinde koruyabileceğiniz hibiscus, ilkbahardan sonbahara çiçeklidir. Bu trompet formlu çiçeklere sahip bitkiyi iç mekanlarda yetiştirmek için düzenli budayarak boyunu kısa tutmanız gerekir. Her baharda saksısını değiştirmelisiniz. Olabildiğince ışık almalıdır.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Japon gülü ağacı bakımı nasıl yapılır? Saksı değişimi ve çoğaltma
KROTON
Yaprakları ilk çıktığında sarı damarlı yeşil olur. Yapraklar eskidikçe de gün ışığının etkisiyle kızıllaşır ve rengarenk bir bitkiye dönüşür. Kroton’un bulunduğu ortamın havadar olması gerekir. Nem de bir o kadar önemlidir.
YILBAŞI ÇİÇEĞİ
Kökeni Brezilya olan bu tropikal bitki, ortam ısısı yaklaşık 20 derece olan iç mekanlarda yetişirebileceğiniz, kedi ve köpekler için de zehirli olmayan bir bitkidir. Çiçeklendikten sonra ısı sabitse yaklaşık iki ay çiçekli kalabilir. 13 derecenin altındaki sıcaklıklar bu bitki için ölümcül olabilir.
GUZMANYA
Göz alıcı çiçekleri altı aya kadar canlı kalabilir. Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri sever. Doğrudan güneş ışığından korumalısınız. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk ona iyi gelmez. Yazın bulunduğu ortamın havalanmasını ister.
Guzmanya bakımı hakkında detaylı bilgiye Guzmanya çiçeği nasıl dikilir? Bakımı, sulaması ve çoğaltılması yazımızdan ulaşabilirsiniz.
En soğuk aylarda hayatta kalabilen ve gelişebilen 12 kış ev bitkisi