Giyinme odası nasıl olmalı?

Eğer fazla bir odanız varsa ve onu giyinme odasına dönüştürmek isterseniz, bu oldukça kolay. Ayrıca giyinme odaları sayesinde tüm dağınıklığı tek bir kapı arkasına saklayabilirsiniz.

Eskiden evin bir odasını giyinme odası olarak ayırmak lüks olarak algılanıyordu. Oysa günümüzde pek çoğumuz, eğer mümkünse giysilerimizin yer aldığı ve rahatça hazırlanabileceğimiz bir odayı tercih ediyor. Gömme dolaplar kıyafet, ayakkabı ve aksesuarların çeşitli düzenlerde depolanması için küçük bir odayı dahi giysi odasına dönüştürmenize yardımcı olabilir. Kurduğunuz düzenle eşyalarınıza da kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata

İYİ BİR GİYİNME ODASINA NASIL SAHİP OLABİLİRSİNİZ?

Ikea

Bir gardırobun içinde kıyafetlere ulaşmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Raflar içerisine yerleştireceğiniz tel çerçeve sepetler ve şeffaf kutular işinizi kolaylaştırır. Eğer bütçeniz varsa odanıza dolap sistemleri de kurdurabilirsiniz.

RAY SİSTEMLERİ

Hepimizin ihtiyacı olan asma alanı miktarı farklılık gösterecektir. Ancak kesinlikle bir doğru var, o da kadınların erkeklerden daha fazla asma alanına ihtiyacı olduğu. Eğer uzun elbise ve mantolarınızın sayısı azsa uzun ve kısa asma seçeneklerinin olduğu bir raylı sistemi tercih edebilirsiniz. Kısa kıyafetler için üst üste yerleştirilen iki katlı kısa raylı sistemleri tercih edebilirsiniz, bu sistemler özellikle erkek kıyafetleri için oldukça uygundur. Her gün giymek zorunda olmadığınız uzun elbiseler ve mantolarınız için ise uzun raylı sistem kuracağınız bir alan ayırın.

ÇEKMECELER

Art Dolap.

İç çamaşırı, çorap, tişört gibi daha küçük eşyalar ve eşarp, takı, kemer gibi aksesuarlar için çekmeceler önemli. Çekmecelerin yeterince geniş olduğundan emin olun, böylece kıyafetleriniz yanlardan katlanmak zorunda kalmaz. Eşyaları düzenli tutmak için kemer, eşarp ve kravatlar için bölmeler, küçük kutular veya sepetler eklemeyi unutmayın.

AÇIK RAFLAR

Pratik ve uygun maliyetli açık rafları (Çekmece mekanizmaları açık alanlardan daha maliyetlidir.) bel hizasından yükseğe yerleştirin. Bu raflar katlanan kazaklar, gömlek ve pantolonlar için de mükemmel bir çözüm olacaktır. Açık raflar, çantalarınızı saklamak için de ideal bir seçenek.

DAR RAFLAR

Gömme dolabınızın alt kısmına hafif bir açıyla yerleştirilmiş dar açık raflar, ayakkabılarınızı saklamak için pratik bir çözüm olabilir. Uzun kıyafetlerinizi asmak için de yan tarafta dar ve uzun bir raf tasarlayabilirsiniz.

İPUÇLARI

  • Ne kadar harika göründüğünüzü veya arkanızda asılı olan etiketi görebilmeniz için tam boy bir ayna eklemeyi unutmayın.
  • Giysilerinizde iz bırakmamaları için tel sepetlerin içine örtü serebilirsiniz.
  • Üst raflara koyacağınız saklama kutuları, mevsimlik kıyafetleri, çarşafları veya az giydiğiniz özel parçaları saklamanın güzel bir yoludur.
  • Aydınlatmanın önemini unutmayınız. Doğal ışığınız yoksa, soğuk beyaz ampuller kullanın. Bu ampuller giysi renklerini daha iyi görmenizi sağlar.
  • Sık sık ihtiyaç duymadığınız eşyalarınızı yüksekteki raflara k aldırın.
  • İçlerini görmek için şeffaf ayakkabı kutusu veya önü camlı çekmeceler tercih edin.

Küçük yatak odası için 12 dekorasyon önerisi