Bahçesi olmayanlar için, hemen herkesin evinde olan, çok sevilen 5 iç mekan bitkisi seçip onların yetiştirme ve bakım bilgilerini notlar halinde çıkardık.
AŞK MERDİVENİ: Eğrelti otu olarak da bilinir. Pek çok türü vardır. Çevresine 2 metreye kadar yayılabilir. Yılın her dönemi yeşildir. Asitli topraklardan hoşlanır. Yazın bolca sulamak ve yapraklarına su püskürtmek gerekir. Kış günlerinde su isteği azalır. Yarı gölge ortamlarda sağlıklı gelişim gösterir. Üzerine aşırı güneş ışığı gelirse, yaprakları kuruyabilir.
DEVETABANI: Tırmanıcı bir bitkidir. Torflu ve biraz kumlu toprak karışımında iyi gelişim gösterir. Yarı gölge ve gölge alanlardan hoşlanır. Onu sakın direkt güneş ışığına bırakmayın. 26 derece sıcaklık onun için uygundur. Yaz mevsiminde bolca su ister. Arada bir yapraklarına da su püskürtülmelidir. Kışın sulama biraz daha azaltılmalıdır. Yaprakları ıslak bezle düzenli silinmelidir.
DİFENBAHYA: Yaklaşık 30 türü vardır. Alacalı yeşil renkli, iri yaprakları vardır. 1.5 metreye kadar boylanabilir. Zengin karışımlı topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Yarı gölge alanlardan hoşlanır. Direkt gün ışığından uzak tutmanız gerekir. Ilık ortamlar gelişimi için idealdir. Yaz mevsiminde bolca sulayın. Kışın verilen suyu azaltın. Ancak toprağının sürekli nemli kalmasına özen gösterin.
BENJAMİN: Dekoratif bir görünümü vardır. Bu yüzden evlerin ve ofislerin en popüler çiçeklerinden biridir. Aydınlık, fakat doğrudan güneş almayan yerleri sever. Nemli ortamlarda sağlıklı gelişir. Yaz aylarında bolca sulayın ve yapraklarına su püskürtün. Kışın sulamayı azaltın. Yılda 1-2 kez vitamin desteği yapın. Yerinin değişmesinden pek mutlu olmaz.
AFRİKA MENEKŞESİ: Yıl boyu çiçekli kalabilir. Çiçeklenme aralarında yılda birkaç kez, birkaç haftalık dinlenme dönemi geçirir. Yarı gölge ya da hafif güneşli yerleri sever. Doğrudan güneş ışığından korumanız gerekir. Toprağı nemli tutulmalıdır. Kışın çok fazla su istemez, ama yazın bol bol sulamanız gerekir. Yapraklarına su değdirmemeye dikkat etmelisiniz.