En pahalı bitkiler listesi (Hepsi çok güzel)

Şimdiye kadar satılan en pahalı bitkilerin bir listesini ve neredeyse her bitki dükkanında görebilcğiniz pahalı ev bitkilerinden bazılarını bir araya getirdik.
Trend haline gelen ev bitkileri, belli dönemlerde delicesine satılıyor ve bu da fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bunlardan şimdiye kadar satılan en pahalı bitkilerin bir listesini ve neredeyse her bitki dükkanında görebilcğiniz pahalı ev bitkilerinden bazılarını bir araya getirdik.
1- DEV MONSTERA

Devetabanı aydınlık mekanları çok sever. Hava akımından çok çabuk etkilenir. Bu nedenle yaprak uç ve ortalarında kurumalar oluşur. Bitki bu tarz ortamdan korursanız o da zamanla yaralarını onarır.
Nemli ortamı çok sever. Yapraklarını su püskürtücü ile nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
Toprak olarak torflu ya da kumlu bahçe toprağı sever.
Kökleri dar alanları sevmez. Bu nedenle derin saksılara dikmelisiniz.
2- STARLİÇE

Yüksek nemli ve havadar ırtamları çok sever. Öğle güneşinin yakıcı etkisinden korunmalıdır. Sabah ya da akşam güneşini dolaylı şekilde alabilir. Çiçeklenme süreci ilkbahardan yaz sonuna kadardır.
3- FİCUS LYRATA BAMBİNO

Havadar ve aydınlık ortamları sever. Toprak nemi dengesini sağlamak önemlidir. Yaprakları haftada bir kez nemli bezle silinmeli ya da yaprakları dahil eden sulamalar yapılmalıdır. Filtrelenmiş gün ışığından faydalanmayı sever.
4- NOLİNA CALATHEA WHİTE FUSİON

Başka cisme temas etmekten hoşlanmaz. Kış mevsiminde soğuk ortamdaysa koruma altına alınmalıdır. Yazın su ihtiyacı daha fazla olabilir. Takip ederek haftada en az iki kere sulama ihtiyacı olabilir. Kışın bu sulama periyodu seyreltilmelidir. Aydınlık ortamları sever.
5- CYCAS

Dış mekanda daha sağlıklı gelişim gösterir. Fakat çok soğuk ortamlardan korunmalıdır ve bitki susuz bırakılmamalıdır. Kök yapısı nedeniyle sık sulandığı takdirde çürüme meydana gelmesi kaçınılmaz olur. Bu nedenle sulama periyodu takip edilerek yapılmaldır. Havadar ve aydınlık ortamları sever.
6- AT KUYRUĞU ÇİMİ

Görüntüsü kuş tüyünü andırır. Pahalı bir türdür. Genellikle peyzaj alanında sıklıkla kullanılır. Çok yıllık kalıcı bir bitkidir.
7- DEV AREKA BİTKİSİ

Areka, palmiyeyi andıran yapraklarıyla iç mekan dekorasyonunda sıkça yer alan bitkilerden biridir.
Areka bakımı birçok bitki bakımına göre daha fazla özen ister. İç mekanda sağlıklı bir gelişim göstermesi için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli kural vardır.
Areka bitkisinin kuruyan yaprakları mutlaka bir makas yardımıyla temizlenmelidir. Eğer bir dalı budamanız gerekirse budanan dalın ucunun havayla temas etmemesi için mum ya da macun yardımıyla kesilen uç tamamen kapatılmalıdır. Kapatılmazsa kesilen dalda çürüme meydana gelebilir.
Areka bitkisinin toprağı yılda bir defa değiştirilmelidir.
8- DEV SALON ÇAMI ARAKORYA

Doğrudan güneşe maruz kalmayı sevmez. Filtrelenmiş gün ışığı almalıdır. Bitki gün ışığıa meyillenmeye müsait olduğu için formu bozulmaması adına ışık yönünde saksısı yön değiştirilmelidir. O da sıcaklığı bakımından hoşlanır.
9- JAPON DEFNESİ ( AUCUBA JAPONİCA)

Parlak ışıktan faydalanmayı sever. Gün ışığından faydalanmayı sever. Toprağının hafif nemli olmasını ister. Fakat bu bol sulanması anlamına gelmez.
10- BUDDLEJA DAVİDİİ KELEBEK ÇALISI

Humus bakımından zengin topraklarda yaşamayı sever. Yarı gölge ortamları sever. Toprak nemi önemlidir. Çok yıllık bitkilerdir. Bakımı kolay ve zahmetsizdir.
Kediler için güvenli, toksik olmayan bitkiler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz