Cocos palmiye bakımı nasıl yapılır? Cocos nucifera bitkisi, kokos bitkisi, coconut palmiyesi, hindistan cevizi palmiyesi gibi isimlerle bilinen bir ev palmiyesidir. Peki cocos palmiye nerede yetişir? Özellikleri nelerdir? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, sulama çoğaltma, güneş ihtiyacı, budama ve saksı değişimi ile ilgili püf noktaları anlattı.
Coco bitkisinin, bilimsel adı Cocos nucifera’dır. Cocos palmiyesi, Arecaceae (Palmiyegiller) familyasına ait hindistan cevizi fidanıdır. Hindistan cevizi fidanı, coconut palmiyesi, kokos, cocos palm, coconut palm gibi isimleriyle de anılmaktadır.
İşte cocos palmiye bakımı ile ilgili detaylar…
Cocos palmiyesi, Arecaceae (Palmiyegiller) familyasına ait hindistan cevizi fidanıdır.
Cocos palmiyesi, uzun ve gösterişli yapraklara sahiptir.
Coco bitkisinin toprağı geçirgen, suyu bünyesinde tutmayan, taneli dokuda ve iyi bir drenaja sahip olmalıdır. İri taneli kum, toprak, ponza taşı ile desteklenmiş bir karışımda bitki bakımını sağlayabilirsiniz. Toprağın nemli kalması coco bitkisi için çok önemli noktalardan biridir. Kuru toprakta yaşamayı sevmez. Eğer böyle bir bitkiye bakmayı göze aldıysanız toprağı çok iyi yerden temin edilmelidir. Coco bitkisi için en önemli üç şey toprak, ışık ve sulamadır. Bu üçünden birini yanlış yapmanız ya da uygulamamanız tüm dengeyi bozacaktır.
Coco bitkisini sularken mutlaka toprak nemi kontrol edilmelidir. Sürekli sulama yapmanız aşıma neden olacağı için bitkiyi olumsuz yönde etkileyecektir. Bizim için sulamanın önemi bitkinin toprağını nemli tutmayı sağlamaktır. Bu nedenle “her gün bitki sulanmalıdır” kavramından uzak durulmalıdır. Toprağı çok uzun süre kuru şekilde bırakmamak önemlidir.
Coco bitkisine saksıda bakım sağlamak zordur. Fakat uygun büyüklükte, alt tabanı hava delikli saksılar tercih edilmelidir.
Bitkiniz eğer uzun süre sizinle yaşamaya devam edebilirse saksı ve toprak değişimini iki yılda bir yılın sıcak dönemlerinde yapabilirsiniz.
Cocos palmiyesini kökten ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Ayırdığınız kökü uygun toprağa dikerek ayrı bir saksıda büyütebilirsiniz.
Ev palmiyesi çeşitleri nelerdir? Palmiye bakımının püf noktaları
Areka palmiyesi bakımı nasıl yapılır? Sulama ve püf noktalar
Dağ palmiyesi (Chamaedorea Elegans) bakımı nasıl yapılır? Ne kadar büyür?
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…