Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtuluruz?

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz? İşte toprakta oluşan minik sineklerden kurtulma yolları!
Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz? Son yıllarda en sık rastlanan sorunlardan biri toprakta oluşan minik sinekler. Ne yazık ki kalitesiz içeriğe sahip toprak karışımları saksı çiçeklerini saran sinekleri evlerimizin içine dahil etmemize yol açan baş unsurlardan biri. Peki saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu nasıl çözülür? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf anlattı…
ÇİÇEKLERDE SİNEKLENME NEDEN OLUR?

Saksıda, çiçeklerde sineklenme sorunu nedenleri;
- Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biri aşırı ve sık sulama. Toprağın kurumasına müsaade etmeden sürekli ıslak bırakılması minik sinekler için cezbedici bir ortam yaratır. Bu nedenle sulama periyotlarınızı iyi belirlemekte fayda var.
- Ayrıca kalitesiz toprak seçimi de çiçeklerde sineklenmeye neden olur.
- Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biride uygulanan yanlış kürler. İç mekan bitkileriniz için püre şekline getirilmiş meyve sebze atıklarını kullanmanız sineklenmeyi arttıracaktır. Daha çok sıvı şekilde, süzülmüş olan kürleri kullanmanızda fayda var.
- Yine ortam havasızsa ve düzenli havalandırılmıyorsa, bitki sık sulanmaya devam ediyorsa sineklerin oluşması için bir ortam hazırlamış olursunuz.
Çiçeklerde sineklenme neden olur? sorusunun yanıtı bu şekilde. Peki saksı toprağındaki minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz?
ÇİÇEKLERDEKİ MİNİK SİNEKLERDEN NASIL KURTULABİLİRİZ?

Ne yazık ki saksıdaki toprakta sineklenme sorunu ile ilgili kesin bir çözüm yok. Fakat uçuşan sinekleri azaltmak için bazı yöntemler mevcut.
Sineklenme problemini yoğun bir şekilde yaşıyorsanız, en etkili çözüm yolu sağlıklı ve kaliteli bir toprak edinip değişim yapmak. Yoksa minik sinekler bitkinize zarar verebilir. Ev içerisinde de sizleri rahatsız edebilecek bir görüntü oluşturur.
Uçuşan sinekleri engellemek için birkaç yöntem mevcut olmasına karşın toprak içerisinde yer alan larvaları engelleyebilecek net bir çözüm yolu yoktur.
ASPRİNLİ SU İLE SİNEKLENME SORUNUNU AZALTIN
Aspirinli bir su hazırlayarak saksıdaki toprağa döktüğünüzde sineklenmeyi azaltmanız mümkündür.
NİKOTİN ETKİSİ
Saksı çiçekleri için yine eski yıllarda en çok uygulanan yöntemlerden biride sigara izmaritini toprağa batırma işlemidir. Nikotin etkisiyle sinekler yine azaltılabilir. Eğer sineklenme çok yoğun değilse bu yöntem en etkili yöntemlerden biridir.
KURU TOPRAK İLAVESİ
Eğer toprak çok ıslaksa seyreltmek için kuru toprak ilave edilebilir ya da ıslak toprak gazete üzerine serilip bir süre kuruması sağlanabilir.
TARÇIN İLE TOPRAKTA SİNEKLENME SORUNUNA ÇÖZÜM
Toprak yüzeyine toz ya da kabuk tarçın uygulaması gerçekleştirilebilir. Kokusu böcekleri rahatsız ettiği için tarçında bir nevi sinekleri azaltabilir. Fakat tamamen yok etmez. Tarçının ayrıca bitkilere faydası olduğu için bitkinize herhangi bir zarar vermeyecektir.
SOĞAN KABUĞU
Yine soğanın dış kahverengi kabuğunu bir gece suda bekletip ertesi gün kabukları süzdüğünüz suyunu döktüğünüzde ciddi oranda sineklerden kurtulmanız mümkün.
TOPRAK DEĞİŞİMİ
Ama saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu için en etkin çözüm başta da bahsettiğimiz gibi kaliteli bir toprak kullanımı ve bu problemle karşılaştığınızda toprak değişimi yapılması.
Bahçe sorularını yanıtladık: Domates nasıl sulanmalı? Bitki sineklenmesi çözümü nedir?
Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz