Çiçek coşturan nedir? Nasıl ve ne zaman kullanılır? İşte yanıtı!

Çiçek coşturan nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Bitkilerin daha sağlıklı gelişmesi, kök ve yavru vermesi için kullanılıyor.
Çiçek coşturan nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? soruları sıklıkla merak konusu oluyor. Çiçek coşturan faydaları ve zararları hakkında bilgi veren Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf “Çiçek coşturan ne sıklıkla kullanılabilir? Ne zaman kullanılır? Hangi çiçeklere verilebilir?” gibi soruların yanıtını paylaştı.
ÇİÇEK ÇOŞTURAN NEDİR?
Bitkiler özellikle saksı içerisinde bakım sağlandığı süre boyunca eğer doğru ve türüne uygun toprak karışımı kullanılmazsa bazı dış takviyelere ihtiyaç duyar. Bunlardan biri de çiçek çoşturan diye bilinen üründür.
Çiçek coşturan ismiyle bilinen besin takviyesi, bitkilerin ihtiyacı olan eksik besinleri gideren kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan bitki besini genellikle sera alanında sıkça kullanılan bir üründür.
ÇİÇEK COŞTURAN NE İŞE YARAR?

Çiçek coşturan bitki besini sayesinde bitkiler azot, magnezyum, demir, potasyum gibi eksikliklerini kolayca bünyesine sağlamış olur. Çiçek coşturan her bitki için farklı kullanıma sahiptir. Çiçekli bitkiler ve sadece yaprak üreten bitkiler için ayrı ayrı kullanıma sahiptir.
Çiçek coşturan ürünler bitkilerin türlerine uygun içeriğe sahip ve güvenilir olmalıdır. Genel başlıklar altında satılan bazı çiçek coşturan besinler ne yazık ki birçok bitkide geri dönülmez sonuçlar doğurur. Sık sık ve düzensiz kullanılması durumunda da yine bitkileriniz zarar görecektir.
ÇİÇEK COŞTURAN NASIL KULLANILIR?
Bitki türüne uygun temin edilen çiçek coşturan her gübrenin belli ölçülerde kullanılması gerekir. Bunu da ancak temin edilen ürünün kullanım kılavuzu dahilinde bilebilirsiniz. Bazı takviyeler altı ayda bir yinelenirken bazıları yılda bir defa olacak şekilde kullanımı önerilmektedir. Ölçü dışına çıkan kullanımlar bitkilere olumsuz hasarlar bırakabilir. Kök çürümesi, gereğinden fazla mineral ve vitamin desteği nedeniyle doğabilecek hastalıklara, gövde, yaprak, dallarda sararma gibi problemlere yol açar.
Eğer doğru kullanılırsa bitki topraktan temin edemediği vitamin ve mineral eksikliklerini bünyesine kolayca temin ederek sağlıklı gelişimine devam eder.
NE ZAMAN KULLANILIR?
Genellikle bitki coşturan besin takviyeleri bahar döngülerinde kullanılır. Sonbaharın başlarında veya ilkbahar mevsiminin ortalarında bitkilere destek amaçlı kullanılır.
HANGİ ÇİÇEKLERE VERİLEBİLİR?
Her bitkinin ihtiyacı farklı olduğu için türleri tek tek belirtmek çok zor. Fakat yazının başında da bahsettiğimiz gibi çiçekli bitkiler için ayrı, yapraklı bitkiler için ayrı, yine türleri farklılık gösteren ürünler için kullanımı ayrı şekildedir.
Evlerde hazırlanan birçok çiçek coşturan besin ne yazık ki iç mekan bitkilerine uygulandığında yine sorunlara davetiye çıkartabilir.
Eğer kendi besininizi hazırlamak isterseniz evim dergisi web sitesinde yer verdiğimiz doğal besin yapımını tercih edebilirsiniz.
- Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları
- El yapımı bitki besini tarifleri
- Aloe vera için bitki besini tarifi ve bakım tüyoları
- Kaktüs ve sukulentler için bitki besini tarifi! Bu tarif sukulentleri coşturacak
Çiçek coşturan nedir? sorusunun yanıtı bu şekilde. Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir…
Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Hangi bitkilere verilir?
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz