Bayram öncesi derinlemesine temizlik için basit ama faydalı tüyolar
Yaz her ne kadar tüm neşesi ve renkleriyle gelse de, açtığımız pencerelerden giren toz ve özellikle bayram dönemindeki kalabalıklaşmanın etkisiyle kirlenen evlerimiz, daha fazla temizliğe ihtiyaç duyuyor. İşte derin temizlik için basit ve faydalı tüyolar…
Bayram temizliği zamanı geldi! Yaz her ne kadar tüm neşesi ve renkleriyle gelse de, açtığımız pencerelerden giren toz ve özellikle bayram dönemindeki kalabalıklaşmanın etkisiyle kirlenen evlerimiz, daha fazla temizliğe ihtiyaç duyuyor.
Yüzeysel temizlik düzenli bir ev ortamı sağlasa da; yaşam alanlarımızın derinlemesine temizlenmesi, çıplak gözle görülemeyen ve sağlığımız üzerinde ciddi etkileri olan parçacıkların ortadan kalkması için de çok önemli. Dyson; özellikle yaklaşan bayram öncesinde evlerimizi nasıl derinlemesine ve kolay şekilde temizleyeceğimize dair soruların cevabını veriyor.
1. Adım- Evi güzelce havalandırın
Hijyen sağlamanın en önemli yöntemlerinden biri ev ortamına temiz havanın hakim olmasıdır. Bu nedenle evinizin temizliğine başlamadan önce yapmanız gereken şey, evin bütün odalarını havalandırmak.
2. Adım- Temizliğe salondan başlayın

Temizliğe, en çok vakit geçirdiğimiz yer olan, salondan başlayın. Üzerlerine örtü de örtseniz koltuklar toz akarları, deri pulları ve polen gibi diğer alerjenlerle birlikte büyük kirler tutabilir. Süpürgenizin mini motorlu başlığıyla koltuklarınızı derinlemesine temizleyin ve geniş yüzeylerindeki tozu yok edin. Aynı işlemlerin yataklarınıza da uygulanması gerektiğini unutmayın. Ardından kıvrılabilen aralık temizleme başlığını kullanarak koltuk arkalarında ve köşelerde birikmiş ve ulaşılması zor olan tozları temizleyin.
Salonda atlanmaması gereken bir diğer detay da çok fazla toz tutan dekoratif ve küçük objeler. Süpürgenizin yüzey çizmeyen toz alma fırçasıyla yavaş ve hassas bir şekilde küçük eşyalara zarar vermeden tozlarını alın. Bu başlığı aynı zamanda televizyon, bilgisayar gibi hassas cihazlarınızın temizliğinde de kullanabilirsiniz.
Son olarak toz ve kir, lifler arasında saklanabileceği ve mikroskobik yaşama devam edebileceği için halılarınızı temizlemeye biraz daha özen gösterin. Güçlü bir süpürge kullanmak en iyi seçeneğinizdir. Yavaşça süpürdüğünüzden emin olun. Kalın tüylü halılar için yüksek torklu anti-tangle başlık, gömülü tozu yok etmede harikalar yaratabilir aynı zamanda saç ve tüyleri başlığa dolanmadan hazneye ulaştırarak kolay temizlik sağlar.
3. Adım- Mutfak ve Duvarlar
Evin en çok kullanılan alanlarından biri de mutfaklar. Eğer uzun süredir dolap içlerini temizlemediyseniz, dolap içlerinde biriken tozlar zamanla küfe yol açabiliyor bunu unutmayın.
Mutfakta yükseğe montelenmiş olan dolapların içini süpürgenizin yumuşak toz alma fırçasını kullanarak temizleyin ve çekmeceleri de süpürmeye özen gösterin. Mutfak dolapları, tavan köşeleri ve duvar araları gibi ulaşılması zor yerler için süpürgenizin aralık temizleme başlığını, up-top adaptörünü (bükülebilen başlık) veya uzatma hortumunu kullabilirsiniz. Tezgah üzerini de nemli bir bez yardımıyla silebilirsiniz.
Özellikle duvar köşelerinde bulunan örümcekleri temizlemeyi de unutmayın.
4. Adım – Son Dokunuşlar

Biriken tozlar havada uçuşma eğilimindedir ve yüksek noktalarda birikir. Eğer evinizde jaluzi veya panjur varsa bunları da temizlemeyi unutmayın.
Süpürgenizin kombinasyon başlığını veya yumuşak toz alma fırçasını kullanarak jaluzileri ve panjurları temizleyebilirsiniz. Sadece süpürerek temizliğinizden yüzde yüz verim almanız pek mümkün değil. Var olan halı, perde veya koltuk örtüsü gibi eşyaları yıkamalısınız.
Tüm evi son kez süpürmek için süpürgenizin yüksek torklu temizleme başlığını kullanabilirsiniz. Böylelikle evinizde halı varsa, başlık değiştirme ihtiyacı olmadan halı ve sert zeminlerde derinlemesine temizlik yapabilirsiniz. Artık konuklarınızı ağırlamaya hazırsınız!
Bayram temizliği için ipuçları: Detaylarla tüm adımlar
Bayram sofrasına yaratıcı tarifler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Evinizde küflenme riskini artıran 8 kötü alışkanlık – Bu hataları yapıyor musunuz? -
Filizlenmiş sarımsak yiyebilir misiniz? Evet ama bir detay var… -
Kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz? Kanatlı karınca neden olur? -
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler -
Kahve makinesi nasıl temizlenir? Ne sıklıkla temizlenmelidir? -
Yoga matı nasıl temizlenir? Yoga matını kimyasallar olmadan temizlemenin kolay yolu -
Mart ayında evde yapılması gerekenler -
Çarşaflar nasıl yıkanır? Kaç günde değiştirilmeli? -
Şişme mont nasıl yıkanır? Deterjan seçimi, yıkama, kurutma
Yorum Yaz