Banyoda düzen nasıl sağlanır? Bir arınma merkezi olan banyoların dağınıklıktan arınmış olması önemli. Bu sebeple dingin bir atmosfer için depolama ve düzenleyiciler anahtar bir rol üstleniyor.
1- ŞIK BİR RAF
Ufak da olsa duvarda kullanacağınız şık bir raf günlük sık kullandığınız banyo aksesuarları ya da gereçlerinin elinizin altında olmasını sağlar.
2- KÜÇÜK BANYOLAR İÇİN VİTRİFİYE SEÇİMİ
Banyonuz eğer çok küçükse mutlaka dar bir vitrifiye tercih etmelisiniz. Ancak monoblok seçimler ya da ayaklı vitrifiye seçimleri yerine depolama düzenekli seçenekleri değerlendirin. Blok bir görünüm yaratmamak adına banyo dolaplarının modüler olanlarını değil duvara monte edilen versiyonları tercih etmeye özen gösterin.
3- KENDİ KÜÇÜK, İŞLEVİ BÜYÜK
Banyoda düzen konusunu maksimize etmek için dar modüller son derece işlevsel seçimler. Benzer eşyaları gruplayarak organize etmek için raylı dar çekmece sistemlerini göz önünde bulundurabilirsiniz.
4- AÇIK RAFLI SİSTEMLER
Duvar alanında hiçbir aksesuar olsun istemiyorsanız; örneğin kanca ve havluluklar gibi, açık raf sistemli bir banyo dolabı ile günlük kullanılan havlu, sabunluk gibi eşyaları elinizin altında tutabilirsiniz.
5- ÇEKMECE İÇİ DÜZEN
Bölücü sistemler hem dolap içlerinde hem de çekmece içlerinde faydalı küçük ajanlardır. Sonradan kendiniz de ekleyebilirsiniz.
6- MODÜLER RAFLAR
Banyoda düzen için modüler raflar çok işe yarıyor. Modüler, açık raf üniteleri her şeyin elinizin altında olmasını sağlar. Bu sebeple dar, açık raf ünitelerini tercih edebilirsiniz. Dar üniteler banyoda trafik alanını da etkilemeyecektir.
7- NASIL BİR ASKI SİSTEMİ KULLANMALI?
Kapı arkasında sadece üç beş adet minik askı ile yetinmeyin. Kapı arkası düzenleyiciler çok daha işlevsel bir seçim. Hatta bu iş için metal raflı düzenekleri tercih edebilirsiniz.
8- TEKERLEKLİ ÜNİTELER
Kozmetikleri tekerlekli bir ünitede tutabilirsiniz. Böylelikle duş ve lavabo arasında rahatlıkla hareket ettirerek ihtiyacınıza göre konumlandırabilirsiniz.
9- KESİNTİSİZ GÖRÜNÜM
Görüntünün her zaman kesintisiz olması taraftarıysanız açık raf sistemleri yerine mutlaka kapaklı dolap üniteleri tercih etmelisiniz.
10- EŞYALARINIZA GÖZ ATIN
Çekmece içlerinde unutulan tekstil ve aksesuarları elden geçirin. Kullanmadıklarınızı atın. Yenilerini alırken bir kez daha düşünün. Göz önünde her şeyden ihtiyacınız kadarının durması yeterli. Örneğin beş adet şampuanın açık raflarınızı işgal etmesine izin vermeyin.
BANYODA DÜZENİ SAĞLAYACAK FİKİRLER
Evin diğer alanlarında olduğu gibi banyoda da düzeni sağlarken estetik çözümler geliştirebilirsiniz. Dolaplar, raflar ve sepetler ile banyoda düzenli bir görünüm sağlayabilir, banyonuzu dağınıklıktan kurtarabilirsiniz.
– Ek depolama alanları yaratın: Banyodaki girintili kısımlara gömme dolaplar yaptırarak banyodaki malzemelerinizi, temizlik için kullandığınız eşyaları bu dolaplara yerleştirebilirsiniz.
– Açık raflar kullanın: Ayaklı yada duvara monte açık raflı depolama çözümlerini kullanarak kavanoz, şişe, sepet, havlu gibi birçok eşyanızı dekoratif bir şekilde raflara yerleştirebilirsiniz.
– Havlu askıları kullanın: Havlularınızın kolayca kuruması ve sıcak durması için havlu askıları kullanabilirsiniz. Birkaç tane askıyı aynı anda duvara monte edebilirsiniz.
– Kapı arkasını değerlendirin: Her gün kullandığınız makyaj malzemelerini, saç fırçası, törpü gibi eşyaları kapının arkasına bir raf ya da sepet asarak içine koyabilirsiniz.
– Diğer odalardan yaralanın: Evinizin diğer bir odasında kullandığınız bir dolap, bitki standı hatta bir servis arabası bile banyoda daha çok işinize yarayabilir.
– Tel ya da hasır sepetleri duvarınıza asın: Banyo malzemelerinizi duvara asacağınız sepetler içine yerleştirerek yerden kazanabilir, hem de bu eşyaları evin küçüklerinin karıştırmasını engellemiş olursunuz.
Küçük banyo dekorasyonu: 6 metrekarelik banyoda 2 stil bol çözüm