Farklı malzeme ve desen seçenekleriyle banyo ve mutfak gibi ıslak zeminleri de dekorasyonun parçası yapın.
Trafiğin en yoğun olduğu alanlardan mutfak ve banyolar için zemin seçimi büyük önem taşıyor. Yemek hazırlığının bulunduğu mutfak olası dökülme ve çizilmelerin yoğunlukta olduğu bir alan. Bu sebeple dayanıklı malzemelerin seçilmesinde fayda var. Mutfağa kıyasla biraz daha ıslak zemin olan banyolar için de benzer şekilde uygun zemin malzemeleri tercih edilmeli. Farklı bütçe seçenekleri ve tasarım alternatifleriyle sizin için doğru zemini keşfedin.
BANYO ZEMİNİ NASIL OLMALI?
Nasıl kombinasyonlar?
Duvar kağıdı etkisi yaratan duvar seramiklerini zeminde düz renkli yer döşemeleriyle kombinleyebilirsiniz. Yer döşemelerinde desenin içinde bulunan tonlardan birini tercih etmeye özen gösterin.
Banyo zemini seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta suya dayanıklı olup olmadığıdır. Herhangi bir döşemenin tarzını çok beğenmiş olabilirsiniz ancak ıslak zeminler için uygun bir tercih değilse hiç düşünmeyin. Banyo için geleneksel olarak en uygun zeminlerden biri seramikler. Ancak son zamanlarda üretilmeye başlayan ve neredeyse sınırsız stil ve renkte olan vinil zemin döşemeleri de bu alanlarda rahatlıkla tercih edilebilir. PVC esaslı banyo zeminlerinin hem kullanımı rahat hem de oldukça hesaplılar.
Seramikte dokular… Son zamanların popüler stillerinden biri olan dokulu ve üç boyutlu yüzeyler mekana hem hareket hem de derinlik katıyor.
Denizde gibi hissedin
Dingin havada parıldayan denizin ruhunuzda yaratacağı hissi düşünün.
Banyoda bu atmosferi yakalamak artık çok fazla seçeneği bulunan ve
ıslak hacimlerde de kullanılabilen mineflo desenleriyle mümkün. Mineflo zemin, Özfloor
Sıcaklık ve nem
Banyo zeminlerinin, ani ısı değişimlerine ve neme uyum sağlayabiliyor olması gerekir. Ancak bu durum elbette, banyo zeminlerinde ahşap malzemelerin kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Periyodik olarak cilalanan, işlenmiş parkeler banyoda da kullanılabilir. Ayrıca yerden ısıtma yapılan banyolarda ahşap zeminde nemden kaynaklı sorunların önüne geçilebilir.
Banyoda parke?
Parke görünümlü seramik yer karolarını gerçeğinden ayırmak pek mümkün değil.
Gri renkli seramik yer döşemesi, Seramiksan
Temizlik
Derz dolguları zamanla kirlendiğinde onları ilk günkü görünümlerine kavuşturmak mümkün.
Derz temizleyici sprey, Kalekim
Vintage karolar
Tasarımlarıyla yaşam alanlarına sanatsal dokunuşlar katan vintage karolar banyoda çarpıcı görünüm yaratmak isteyenler için ideal bir seçim.
MUTFAKTA
Mutfak için zemin malzemesi seçmek göründüğü kadar da karışık bir konu değil. Ancak mutfağın evin kalbi olduğu ve yoğun kullanıldığı unutmamalı.
Göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalardan biri zeminin dayanıklılığı ve kullanışlı olması. Pek tabi nasıl göründüğü, sizin zevklerinizi yansıtıp yansıtmadığı da…
Mutfakta ahşap kullanılır mı?
Mutfakta ahşap kullanmakla ilgili önyargılar geliştirilen zemin teknolojileriyle beraber yıkılıyor. Suya ve yıpranmaya karşı geliştirilen ahşap yer döşemeleri hem sıcak ve konforlu mekanlar yaratıyor hem de pratik kullanım imkanı sağlıyor.
Çakıl taşı etkisi mineflo yer döşmesi, Özfloor.
Mineflo
Mutfak için tercih edebileceğiniz alternatif malzemelerden biri de mineflo. Hem hesaplı, hem de plastik yüzeyli bir döşeme olduğu için mutfak gibi sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir alan için kullanışlı bir alternatif sayılabilir.
Parke rengine karar verdiniz mi?
2. Cadorin marka parke döşeme, Nishdekor.
3. Toscana wenge rengi parke: 186 Euro/m2 Yütaş.
4. Laminat parke: 53,06 TL., Bauhaus.
Zemin firmaları
Özfloor: www.ozfloor.net
Vitra: www.vitra.com.tr
Kale: www.kale.com.tr
Bien Seramik: www.bienseramik.com
Seranit: www.seranit.com
Seramiksan: www.seramiksan.com
Villeroy&Boch:www.villeroy&boch.com
Yütaş:www.yutas.com
Baumax: www.baumax.com
Koçtaş: www.koctas.com.tr
Praktiker: www.praktiker.com
Tekzen: www.tekzen.com
Bauhaus: www.bauhaus.com.tr
Kütahya Seramik: www.kutahyaseramik.com.tr
~Doğal taş etkisi
Doğal taşlar kısmen pahalı malzemelerdir. Bu sebeple aynı etkiyi elde edebileceğiniz daha hesaplı bir seçenek olan taş efektli seramikleri tercih edebilirsiniz.
Granit görünümlü seramik zemin, Seramiksan.
Ahşap
Ahşap, mutfak için hem çok şık hem de pratik bir seçim olabilir. Ancak nem ve ısıya karşı hassas bir malzeme olduğunu unutmamalı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman aşınmalar da görülebilir. Mutfakta ahşap kullanmak istiyorsanız iyi cilalanmış olmasına özen gösterin.
Ceviz rengi zemin döşemesi, Koçtaş.
Sudan etkilenmeyen parke Islak zeminlerde parke kullanmaktan çekinenler için de seçenekler mevcut. Poliüretan bir tabakayla kaplanan parkeler ısı, nem ya da suya dayanıklı hale gelebiliyor. Bu sebeple Aquafloor parkeleri hem mutfakta hem de banyoda rahatlıkla kullanmanız mümkün.
Aquafloor suya dayanıklı parke, Serfloor.
İpucuYeni geliştirilen konsantre formüllü ve toz çıkarmayan seramik yapıştırıcılarla seramik karoların döşemesini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Konsantre seramik yapıştırıcı, (15 kg) Weber.