Ayda sadece 1 kez sulamanız gereken 13 iç mekan bitkisi

Ayda sadece bir kez sulayarak rahatlıkla yetiştirebileceğiniz iç mekan bitkilerini bir araya getirdik. Sulamayı unutanlar için en iyi bitkiler…
Ayda sadece 1 kez sulayarak yetiştirebileceğiniz, bakımı kolay ev bitkilerini bir araya getirdik. “Her koşulda dayanıklı 8 ev bitkisi” yazımızın ardından bu liste de oldukça hoşunuza gidecek. Siz de sulamayı unutanlardansanız, evinizde bu bitkiler rahatlıkla yaşayabilir…
1- PARA ÇİÇEĞİ (CRASSULA)
Para çiçeği çok soğuk havaları sevmeyen bir bitkidir. 15-35 derece arası idealdir. Yaprakla çoğaltmanın mümkün olduğu para çiçeği yaklaşık 4 yaşına geldiğinde çiçek açmaya başlar. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Para çiçeği (crassula) bakımı hakkında detaylı bilgiye “Para Çiçeği (Crassula) bakım ve sulaması nasıl yapılır? Çiçek açar mı?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
2- KAUÇUK AĞACI (FICUS ELASTICA)

Güneş ışığını çok seven kauçuk, güneş gördüğü yöne doğru yapraklarını çevirme eğilimi gösterir. Bitkiyi düzenli aralıklarla çevirerek orantılı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
İlginizi çekebilir: Kauçuk çiçeği bakımı: Sulama, çoğaltma ve tüm püf noktalar
3- PAŞA KILICI
Paşa kılıcı (Kılıç çiçeği) dayanıklı bir bitkidir. Çok soğuk havalarda dışarıda bırakılmaması gereken bu bitkinin yapraklarının dik durması için güneş ışığı görmelidir. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Paşa kılıcı hakkında detaylı bilgiye “Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
4- KURDELE ÇİÇEĞİ

Kurdele çiçeği hava akımlarından olumsuz etkilenir. Çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda bırakılmamalıdır. Kurdele çiçeği farklı bitkilerle dip dibe olmayı da sevmez. Rahat bir ortamda yetiştirmeniz gerekir. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Kurdele çiçeği bakımı ile ilgili detaylı bilgi için: Kurdele çiçeği bakımı ve çoğaltma detayları: Kurdele çiçek açar mı?
5- HAVA BİTKİSİ (TILLANDSIA)

Hava bitkisi esintili ve bol aydınlık ortamda yetiştirilmelidir. Sulamak için spreyle sulama, su dolu bir kaba batırma ya da ıslatma yöntemleri kullanılabilir.
Hava bitkisi hakkında detaylı bilgiye “Hava çiçeği bakımı nasıl yapılır? Tillandsia özellikleri nelerdir? İşte püf noktalar” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
6- YELKEN ÇİÇEĞİ (BARIŞ ÇİÇEĞİ)

Barış çiçeği, yelken çiçeği ya da spatifilyum adıyla bilinir. Spat çiçeği suyu sever ancak susuzluğa dayanıklıdır. Bu bitki çeşitli cinslerde bulunabilir. Örneğin sadece bir ya da iki çiçek açan cinsleri de vardır, çok fazla çiçek açan çeşitleri de… Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Detaylar: Barış çiçeği bakımı nasıl olmalı? (Spatifilyum, Yelken Çiçeği) saksı değişimi
7- ŞEFLERA BİTKİSİ

Şeflera doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Hava akımlarından kolay etkilenir. Bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmaması gerekir. Kış aylarında oda sıcaklığı 7 derecenin altında olmamalıdır. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Detaylar: Şeflera bakımı püf noktaları: Nasıl çoğaltılır? Çiçek açar mı?
8- SALON YAPRAĞI (ASPIDISTRA ELATIORU)

Salon yaprağı Yıldızkalkan adıyla da bilinir. Aspidistra cinsinin 8 türü vardır. En iyi gelişmeyi 13 – 21 derecelerde gösterir. Yarı gölge veya gölge yerlerde iyi gelişir. Çok ışıklı yerlerde yaprak sapları kısalır. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
9- ZEBRA KAKTÜS (HAWORTHIA)

Çok sulanmak istemez. Besin bakımından yoksun topraklarda yetiştiği için fazla gübreleme ya da besin takviyelerine karşı duyarlıdır.
Zebra kaktüs hakkında detaylı bilgiye “Haworthia bakımı nasıl yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
10- İNCİ TANESİ (SENECIO ROWLEYANUS)

İnci tanesi, tesbih çiçeği adıyla da bilinir. Aydınlık ve havadar ortamları çok sever. Boyu uzadıkça uzayan dalı saksı içerisine sarmal şekilde yatırırsanız ve yine dalın üstünü toprakla kapatırsanız kök vermesini sağlayacak böylelikle saksınızda bitkinin doluluk oranıda artacaktır. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Tesbih çiçeği bakımı hakkında detaylı bilgiye “Tesbih çiçeği (İnci tanesi) bakımı nasıl yapılır? Nasıl çoğaltılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
11- ZEZE ÇİÇEĞİ (ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA)

Zeze çiçeği iç mekan süs bitkisidir. Zeze çiçeğinin toprak altındaki kısmında yumru yapı vardır. Bu kısım aslında zeze çiçeğinin gövdesidir. Bu gövde kodeks gövde çeşitlerindendir. Suyu ve besinleri depolayıp idareli kullanmayı sağlar. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Detaylar: Zamia bitkisi bakımı nasıl yapılır? Zamia (zeze) çiçek açar mı?
12- ALOE VERA

Aloe vera bitkisi bakımı kolaydır. Direkt güneş ışığından hoşlanmaz ve bu durumu yapraklarının rengini değiştirerek gösterir. Aloe vera bitkisinin yaprağının rengi değiştiyse, “beni buradan alın” demek istiyordur. Kışın ayda 1 kez sulamanız yeterli olabilir ancak yazın daha sık sulamalısınız.
Aloe vera bakımı hakkında detaylı bilgiye “Aloe Vera çiçeği nasıl yetişir? Bakımı ve çoğaltılmasında püf noktalara dikkat!” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
13- EÇEVERYA (ECHEVERIA)

Susuzluğa dayanıklı iç mekan bitkilerinden biri de eçeverya. Kış döneminde su ihtiyacı fazla değildir. Yazın toprak kurudukça sulama yapılabilir. Güneş altında sulama yapmak echeveria (Eçeverya, saksı güzeli) sukulentin yapraklarının çürümesine neden olur. Bunun dışında fazla sulama da çürümeye neden olur.
Detaylar: Echeveria (Eçeverya) bakımı nasıl yapılır? Neden çürür?
Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 8 ev bitkisi
Su istemeyen dış mekan bitkileri: Susuzluğa dayanıklı 19 çiçek
Siz tatildeyken çiçekleriniz kendini sulasın! Ölmemeleri için bunları yapın
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor! -
Burcunuza göre kişiliğinizi yansıtan, enerjinize iyi gelen bitkiler -
Bakımı zor 10 iç mekan bitkisi -
Dikenler tacı bakımı nasıl yapılır? Evde bakımın püf noktaları -
Yasemin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Yasemin nasıl çoğaltılır? -
Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır? -
Az ışık alan ya da ışık almayan banyolarda yetiştirilebilecek bitkiler -
Sinerelya çiçeği bakımının püf noktaları: Hikayesi ve özellikleri -
Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Anthurium) yapraktan çoğalır mı? -
Lilyum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Lilyum anlamı ve yetiştirilmesi -
Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar -
Atatürk çiçeği neden solar?
Yorum Yaz