Anemon çiçeği bakımı, anlamı, sulama ve çoğaltma detayları

Anemon çiçeği bakımı ve anlamı sıklıkla merak ediliyor. Sulama, çoğaltma ve yetiştirme ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
Anemon çiçeği bakımı ve anlamı sıklıkla merak ediliyor. Denizşakayığı olarakta bilinen anemon çiçeği, Fransızcada dağ lalesi anlamına gelir. Latincesi Anemone coronaria L.’dir. Ülkemizde özellikle İzmir, Aydın ve Antalya etrafında Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde çalılıklar, makilikler, otlaklar, çayırlar, meralar, yol kenarları, kayalık, taşlı, çakıllı kurak yamaçlarda yayılım gösteren çok yıllık otsu bir bitkilerdir.
Yaklaşık 200’e yakın türü vardır. Doğal olarak yetişen bu bitki, ilkbaharda güzel çiçelerini açar.Yöresel adları taçlı kırlalesi, güllale, rüzgar çiçeğidir. Düğünçiçeğigiller familyasından endemik olmayan, 30 cm kadar boylanabilen çok yıllık, otsu bitkilerdir. Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, Anemon çiçeği bakımı ile ilgili detayları paylaştı.
ANEMON ÇİÇEĞİ BAKIMI

Yarı gölge veya gölge yerlerde yaşayabilir. Organik maddece zengin, kumlu ve taneli gevşek topraklarda yaşamayı sever.
Pençem yapısıyla üretimi soğan ve yumru kökleriyle yapılmaktadır. Her bir pençem parçası yeni bir fide demektir. Yeni filizlenirken görsel olarak maydanozu andırır. Her biri iri maydanoz yaprağına benzer. Üç dalın ortasından sürgün vermeye devam eder ve 6-7 cm olduktan sonra çiçek açar.Açılmamış hali yandan çanı andırır. Açıldığında ise papatyaya benzer.
Toprağın uzun süre kuru kalmasına müsaade edilmemelidir. Çünkü nemli topraklarda yaşamayı sever. Toprak kurudukça sulama yapılmaldır. Ama bu suya boğmak anlamına gelmez. Bol miktarda ve düzensiz sulama yapıldığı takdirde yumru köklerin çürümesine neden olursunuz.
Medikal özelliğe sahiptir. Fakat gıda olarak tüketilmesi zararlıdır. Zehirleyici etkisi bulunmaktadır.
Peyzaj alanında özellikle bahçe, park gibi yerlerde çokca yer verilen bir bitkidir. Yaprakları görünüm olarak üçlü şekilde birleşik, çok parçaya ayrılmış şekilde ve her biri saplı dikdörtgenimsi yapıya sahiptir.
ANEMON ÇİÇEĞİ ANLAMI

Anemon çiçeği anlam olarak gençliği simgelemektedir.
ANEMON NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?
Nisan-Mayıs aylarında sıcaklıkla birlikte çiçeklenirler. Beyaz, kırmızı, mavi, mor, eflatun, pembe renklerde çiçeklerini açar. Yıl boyunca çiçekli kalmaz. Sadece birkaç ay çiçeklidir.
ANEMON ÇİÇEĞİ NE ZAMAN DİKİLİR?

Eylül ayında bu yumruları dikebilirsiniz. Ilıman bir bölgede yaşıyorsanız ve hava biraz kuruysa yani nem oranı düşükse bir iki kere sulama yapabilirsiniz. Çünkü anemon çiçeği nemli ortamları seven bir bitkidir. Tohumlarını mart ayında toprakla buluşturabilirsiniz.
Eylül ayında açan çiçekler nelerdir? İşte 8 renkli çiçek
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz