Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu? Bu konuda rahat olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca çabuk soğutmak her zaman için en iyisidir, ancak buzdolabının kapısını birkaç dakika açık bırakmayı düşünüyorsanız, gıda güvenliğinden etkilenmeyeceğinizi de bilin.
Köfte ya da et gibi ürünler yaklaşık 1.5 ile 4.5 derece soğuklukta durmalıdır. Çünkü e.coli ve salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler 5 dereceden sonra çoğalmaya başlarlar. Buzdolabınız doğru aralıkta olduğu sürece, odadan gelen sıcak hava içine girse bile sıcaklığın artması için hala birkaç dakikanız var demektir.
Enerji kullanımında da önemli bir artış olmaz. Ancak tamamen güvende olmak için, poşetleri almak için kapıya gitmeniz gerekiyorsa buzdolabının kapısını kapatın.
Derin dondurucu nasıl düzenlenir? Dondurucu temizliği ve bakımı
Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…