Evde Düzen

Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu?

Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu? Bu konuda rahat olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca çabuk soğutmak her zaman için en iyisidir, ancak buzdolabının kapısını birkaç dakika açık bırakmayı düşünüyorsanız, gıda güvenliğinden etkilenmeyeceğinizi de bilin.

Köfte ya da et gibi ürünler yaklaşık 1.5 ile 4.5 derece soğuklukta durmalıdır. Çünkü e.coli ve salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler 5 dereceden sonra çoğalmaya başlarlar. Buzdolabınız doğru aralıkta olduğu sürece, odadan gelen sıcak hava içine girse bile sıcaklığın artması için hala birkaç dakikanız var demektir.

Enerji kullanımında da önemli bir artış olmaz. Ancak tamamen güvende olmak için, poşetleri almak için kapıya gitmeniz gerekiyorsa buzdolabının kapısını kapatın.

DERİN DONDURUCUDA SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Yiyecekler derin dondurucunun içine düzgün yerleştirilmelidir. Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır. Ancak gıdalar arasında mutlaka hava akımı için boşluklar bırakılmalıdır.
  2. Elektrik kesintisinde, içi tam dolu olan derin dondurucuyu açmayın. Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir.
  3. Evde olmadığınız zamanlarda derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, gitmeden önce bir kavanozu buz küpleriyle doldurup dondurucunun içine koyun. Döndüğünüzde buzlar erimiş, şekil değiştirmişse derin dondurucunuz çözülmüş ve tekrar donmuş demektir. Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiği gibi saklanamadığını gösterir.
  4. Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın. Çünkü donunca genleşen sıvılar camın kırılmasına neden olabilir.
  5. Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurun.
  6. Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih yazın.

Derin dondurucu nasıl düzenlenir? Dondurucu temizliği ve bakımı

Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…

5 saat önce

Duvar boyası rengi nasıl seçilir? Duvar boyarken nelere dikkat edilmeli?

Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.

7 saat önce

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 10 ev bitkisi

Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…

8 saat önce

Zekeriyaköy’de Bir Villa Turundayız

İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…

8 saat önce

Mikrodalga nasıl temizlenir? Sirke ile tertemiz olsun

Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…

1 gün önce

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…

1 gün önce