Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif ile karşınızdayız. Yılbaşı akşamı tüm sevdiklerinizle beraber olduğunuz eğlenceli, bol sohbetli ve lezzetli sofraların olduğu yılın son güzel anlarından biri. Tüm ailenin ve dostların bir araya geldiği bu özel günü yediden yetmişe herkes en güzel şekilde karşılamak istiyor. Yılbaşı sofralarında bir klasik haline gelen hindi yerine farklı lezzet arayışında olanlar için 3 menü önerilerimiz ve tariflerimiz var.
Çikolata topu malzemeleri: 400 gr bitter çikolata
Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin ve 32 derece civarındayken fırça yardımı ile yarım daire şeklindeki kalıplar içerisine sürün; dolaba koyun donmasını bekleyin. Sağlam olması için bu işlemi iki defa yapın; böylece çikolata hem kalın hem sağlam olur; daha sonra kalıptan çıkartın.
Kestaneli çikolata mus malzemeleri: 360 gr bitter çikolata, 220 gr süt, 5 gr jelatin, 400 gr çırpılmış krema, 100 gr kestane şekeri
Yapılışı: Jelatini soğuk suyla ıslatın. Sütü kaynatın ve ocağı kapatıp jelatini süzdürdükten sonra sütün içine atın. İyice karıştırıp süzdürerek önceden parçalanmış çikolatanın içine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp çırpılmış krema ile de karıştırdıktan sonra kestane şekeri parçalarını ilave edin.
Ballı tarçınlı sos malzemeleri: 100 gr bal, 20 gr tarçın toz, 100 gr şeker, 500 gr krema.
Yapılışı: Şekeri tavada kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel haline gelene kadar bekletin. Karamel olduktan sonra içine krema ekleyin ve kaynatın. Kaynamasının ardından tarçın ve bal ilave edin. Kalıptan çıkardığınız yarım çikolata toplarının içine önceden hazırlanan musu, sıkma torbası yardımıyla sıkarak kapaklarını kapatın. Üzerine ballı tarçınlı sosu sıcak olarak dökün. Yanına frambuaz ve çilek sorbe koyarak servis edin.
MENÜ 6:
Koskoca bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla göz alıcı ve lezzetli sofralarla güzel bir başlangıç yapmak kim istemez ki? Uzun sohbetlerin, eğlenceli ve keyifli dakikaların yaşandığı yılbaşı akşamına hazırlığın tatlı telaşı ve özenle hazırlanmış yemek menüsü, yeni yıl heyecanını ikiye katlıyor. Yeni bir yılı karşılamanın olmazsa olmazlarından leziz yemeklerin buluştuğu yılbaşı sofraları, tüm sevdiklerinizle beraber geçirdiğiniz yılın son mutlu anına şahit oluyor. Yılbaşı gecesi unutulmaz bir sofraya imza atmak isteyenler için 3 farklı yemek tarifi paylaşan Bonfilet, lezzetli yemekleriyle sofralarınızı süsleyerek akşamınızı keyifli bir hale getiriyor.
Uzun sohbetlerin ve kahkahaların eksik olmadığı yılbaşı sofraları, yeni bir yıla başlamayı daha anlamlı ve özel kılıyor. Sevdiklerini en güzel şekilde ağırlamak ve sofralarını lezzetli yemeklerle zenginleştirmek isteyenler için Köz Patlıcanlı Satır Köfte, Çökertme Kebabı ve Kuzu Külbastı tarifleri, nefis tatlarla donatılmış sofralarınızda yeni yıla girerken size eşlik ediyor.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Karışıma közlenmiş patlıcanı ekleyerek tekrar karıştırın. Bir tavaya zeytinyağını dökün ve kızan yağda Satır Köftelerin her iki tarafını 3’er dakika pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ekleyin. Karışımı tabağa ekleyin ve üstüne köfteleri dizin. Üstüne sosu ekledikten sonra servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin ve kızartın. Kontrfilelerin her iki tarafını 3’er dakika pişirin ve uzun ince bir şekilde doğrayın. Tabağa daha önceden hazırladığınız kibrit patatesi ve ardından sarımsaklı yoğurdu koyun. Etleri dizdikten sonra domates sosunu ekleyin. Dilerseniz kızartılmış biber ile süsleyin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Önceden ısıtılmış tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyin ve Külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın. Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsak ekleyin ve sıvıyağ ilave edin. Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…