Yemek yaparken en sık yapılan hataları sıraladık. Mutfak ve yemek sanatının da kuralları var. İşte birkaçı…
Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp sonra sularını süzerek yemek yapıyoruz. Oysa bu vitamin değerlerinin neredeyse % 95’ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden sebze sularını dökmeyin.
Sebzelerin ve meyvelerin kesildikten veya doğrandıktan sonra bekletilmesi C vitaminlerinin kaybolmasına neden olur.
Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse içlerindeki protein kaybolur.
Kullanılmış yağlar, açıkta, aydınlık ve sıcak yerlerde bekletilirse enerji değerlerini kaybeder.
“Pişirmeyle yiyeceklerin besin değeri kaybolur” cümlesini sık sık duyarız, halbuki usulüne uygun olarak yapılan hiçbir pişirme yiyeceklerin besin değerinin kaybolmasına sebep olmaz.
Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte iskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece bir kaçı.
Lahana sarması yapılırken kırılmış yapraklardan, pazı ve pancar sarması yaparken sap kısımlarından yemek ve çorba yapabilirsiniz. Özellikle sarma içi de kaldıysa, hepsi birlikte çorba yapılabilir.
Marulun dışındaki yeşil kısmı, karnabahar ve kerevizin yeşil yapraklarını doğrayıp salata yapabilirsiniz.
Kesme tahtası seçerken hijyenik olanı seçin – Plastik mi, tahta mı, mermer mi?
Kesme tahtanız ne kadar temiz? İşte dikkat etmeniz gerekenler
Tahta kaşık nasıl temizlenir? Normal temizleme yeterli değil