Tacihan Yongacı ile birlikte, eski ve koyu renk cilalı yemek masasını yenilerken, mevsime uygun bir dönüşüm olmasına da dikkat ettik. Daha aydınlık ve pastel bir yemek odası için doğru bir uygulama oldu.
Perde, duvar kağıtları, pudra pembe ve havai mavi yastık, Koçtaş. Sandalye, filler, pembe saksı, orkide, mermer vazo, çatal-bıçak seti, kırçıllı yastık, Mudo Concept. Pembe uzun mumluk, kadehler, Riceteria. Fincan şeklindeki vazo, pembe cam vazo, Paşabahçe. Servis tabakları, koltuk şalı, servis peçeteleri, lila fener, Bella Maison. Kurulama bezi, çiçekler, halı, sandalye minderi, peçetelik, avizeler, örgü battaniye, Ikea. Işıklı ev formlu pano, üzeri yazılı tablo, bonvagon.com.
MALZEMELER
- 1 kutu antik eskitme boya
- 1 kutu Fransız keteni
- 1 kutu beyaz akrilik boya
- 1 kutu klasik rölyef pasta
- 1 kutu pudra pembe boya
- 1 kutu ıhlamur yeşili akrilik boya
- 1 kutu tebeşir etkisi cila (very chalky glazing effect)
- 1 kutu mat su bazlı vernik
- 1 adet rulo
- 1 adet budak aleti
- 1 adet ipek fırça
- Kağıt tabak
- Karıştırma kabı
- Çubuk
YAPILIŞI
1. Pudra pembe boyayı bir kaba boşaltın. Eğer renginiz çok koyu ise beyaz ile biraz açabilirsiniz. Su ile boyayı çok az seyreltebilirsiniz. Karıştırıcı yardımıyla tamamen boyayı homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
2. Ruloya boyayı yükleyin. Masanızın alt bölümünü rulo yardımıyla boyayın. Boya tam kuruduktan sonra bir kat daha pembe uygulayın. Böylelikle alt yüzeyin tamamen kapandığından emin olun.
3. Beyaz boyayı bir kağıt tabağa boşaltın. Dilerseniz su ile biraz seyreltebilirsiniz. Ruloyu beyaz boya ile yükleyip masanızın üst tablasını boyayın. Bir kat uyguladıktan sonra kurumaya bırakıp yeniden ikinci katı uygulayın.
4. Su yeşili boyadan biraz kaba boşaltın. Bu boya masanın yan kısmındaki şeriti boyayacağı için çok fazla boşaltmanıza gerek yok. Yeşil boyayı iki kat olacak şekilde kenar kısmına uygulayın. Masanın tüm bölümleri bittikten sonra 24 saat kurumaya bırakın.
5. Rölyef pastayı kağıt tabaklarınızdan birine boşaltın. Masanın üst tablasına ipek fırça yardımıyla rölyef pastayı sürün. Bu bölümü pastanın kurumasına mahal vermemek için hızlı boyamanız ve parti parti boyamanız gerekiyor. (Örneğin 20’şer santim kalınlığında şeritler halinde.) Budak aleti yardımıyla tablaya ahşap dokusu yapın.
6. Eskitme boyayı fırça ile masanın şerit kısmına ve ayak kısmına uygulayın. Bu uygulamayı gelişigüzel yapabilirsiniz. Çünkü burada amaç masaya kat kat boyanmış hissi, yani vintage görünüm vermek. Boyayı bol miktarda sürerseniz pütürlü doku daha da belirginleşmiş olur. Tüm yüzeyleri boyadıktan sonra tekrar 24 saat boyanın tam olarak yüzeye tutunmasını bekleyin.
7. Masanın üst tablasına glazing medyumunu ara ara bir fırça ile sürüp rengi biraz koyulaştırın. Bu aynı zamanda budakların da belirginleşmesini sağlayacak. 24 saat bekledikten sonra masanın tamamını vernikleyebilirsiniz. Parlak bir yüzey için su bazlı parlak vernik, mat bir yüzey için de su bazlı mat vernik kullanabilirsiniz.
HAZIRLAYAN: İLKE YILMAZ
UYGULAMA: TACİHAN YONGACI
FOTOĞRAFLAR: AHMET GÜL/PTS
YAPIM ASİSTANI: İBRAHİM GEZE