Bir ay boyunca haftada iki gün üçer saati bu işe ayırırsanız tüm hazırlıkları rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Hatta mutfak robotu ve derin dondurucu gibi yardımcılar sayesinde “Bu iş bu kadar kolay mıydı yahu?” bile diyebilirsiniz.
Yiyecekleri saklama yöntemlerini dört ana kategoriye ayırabilirsiniz:
Kurutmak: Kekiği buket yapıp nane veya fesleğenleri sererek kurutun. Serin, az nemli ve gölge yerde kuruyan yeşilliklerin kokusu daha yoğun kalır.
Salça: Domates bolca varken her birini dört-beş dilime ayırıp tuzla
büyük kaplara bastırın. Üç-dört günde kabukları sıyrılabilecek hale gelir. Kevgirden geçirin ve tepsilerde 4-5 gün karıştırarak kurutun. Ya da tülbentten geçirip tepsiye yayın ve cam önünde kurutun.
Reçel ve marmelat: İstediğiniz meyveyi uygun boyutlarda doğrayıp meyvenin şeker ve sululuğuna göre şeker ekleyip bekletin. Sonra üzerini kapatmadan pişirin.
Turşu: Turşunun en önemli unsuru; bir çay bardağı sirke, bir litre su ve üç çorba kaşığı deniz veya kaya tuzunu karıştırmak. Turşu yapacağınız malzemeleri suyun içine işleyebileceği boyutlarda kesin. İri olanlara içlerine rahatça su girebilsin diye, bıçakla delik açın. Mayalanması için de litre başına 4-5 nohut veya ekşi mayadan yapılmış ekmek atın. Rahiya katmak için sarımsak, kekik ekleyebilirsiniz.
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…