Doğal doku malzemesi çeşitleri nelerdir? Gerek yatak gerekse yastık ve yorganlarda kullanılan dolgu malzemeleri, seçimlerimizi etkiler. Peki dolgu malzemeleri çeşitleri nelerdir?
Mikroelyaf-Mikrojel: Mikro elyaflar 3 denyelik kalınlığıyla yumuşacık bir uyku konforu sunar. Uygun şartlarda kolaylıkla yıkanabildiği gibi sağladığı yalıtım sayesinde ısı kaybını en aza indirerek, özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan sıcak uyku ortamını sağlar. Yapısından dolayı bakteri yaşamı için uygun ortam oluşturmaz. Bulutların üzerinde yumuşacık bir uyku sunan, en hijyenik yastık ve yorgan dolgu maddesidir.
3 denyelik inceliğiyle yumuşacık bir uyku konforu sunan, hijyenik , yumuşak ve hafif bir dolgu maddesidir.
Bulutların üzerinde yumuşacık bir konfor sunan, hijyenik bir dolgu maddesidir.
Kaz tüyü: Kaz tüyü doğal yapısı gereği, sıcaklık değişimlerine karşı vücudu korur, nemi ayarlar ve uyku için uygun bir atmosfer oluşturur. Kaz tüyünün sahip olduğu Higroskopi özelliği; kullanım sırasında ortamda oluşan fazla nemi bünyesinde hapsedip kullanılmadığı süreçte ortama geri verir.
Pamuk: Pamuk, nem tutma, yumuşaklık ve serinlik özellikleriyle öne çıkar. Bilinen en eski dolgu malzemesidir. Serinlik hissiyatı oluşturan ve terlemeyi önlemeye yardımcı yapısı ile yaz ve bahar aylarında kullanım için ideal bir dolgu malzemesidir.
Yün: Hayvansal kıl kökenli doğal bir elyaf türüdür. Vücut ısısını düzenler. Isıyı vücut için en güzel seviyede tutar ve böylece yazın serin-kışın sıcak tutar. Yün termo özelliğinden dolayı kesinlikle terletmez. Bakteri üremesini engeller.
Vücuttaki nemi alırken, ortama ısı veren, bu özelliğine ıslanma ısısı denilen yün; sıcak hissettiren doğal, yıkanabilir ve uzun ömürlü bir dolgu malzemesidir.
Bünyesinde en fazla su tutabilen doğal dolgu maddesidir.
Bambu: Pamuktan 3 kat fazla su emme ve 4 kat hızlı kuruma özelliğiyle farklılaşan bir dolgu malzemesidir. Bu özelliği ile daha ferah bir hissiyat yaratarak yazlık kullanım için uygunluğunu pekiştirir. Yapısındaki Bambu-Kun maddesi bakteri gelişimini engelleyici özelliktedir. Serinlik hissiyatı oluşturan özellikleri ile yaz ve bahar aylarında kullanım için idealdir.
Lateks: Kauçuk ağacının öz sütünden elde edilir. Talalay, uzun bir işlemle üretilen, standart latekse göre daha dayanıklı, daha esnek ve hava geçirgenliği daha fazla olan lateks çeşididir.
Kauçuk ağacının sütünden üretilen, nefes alabilen doğal bir dolgu malzemesidir. Doğal doku malzemesi çeşitleri arasında sık kullanılanlardan biridir.
İpek: Sağlıklı, organik ve doğaldır. İmalat sürecinde hiçbir kimyasal kullanılmaz. Terletmez ve içerisinde toz akarlarının barınmasına izin vermez.
Uzay teknolojisinden esinlenilen, vücudun şeklini alan yapısı ile uyku sırasındaki istemsiz hareketleri azaltarak uyku kalitesini artırır.
Doğal doku malzemesi çeşitleri arasında son yıllarda en sık kullanılan malzemelerden biri olan viskoelastikler, istem dışı hareketleri %80 oranında azaltan ürünlerdir.
İç Mimar Gizem Uçkun Tiryaki
Yatak odasına baza mı, yoksa karyola mı almalıyım? Artılar – eksiler
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…