Yasemin çiçeği neden kurur? Bakım sırlarına dikkat

Yasemin çiçeği neden kurur? Kokusuyla büyüleyen yasemin çiçeğinin kurumaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattık.
Yasemin çiçeği neden kurur? Kokusuyla büyüleyen akdeniz ve ege bölgesinde yaz aylarında bolca karşılaşabileceğiniz bitkilerden biridir yasemin çiçeği. Ancak kuruması pek çok bitkiseverin korktuğu konulardan biri. Peki yasemin çiçeği neden kurur?
Yasemin Çiçeği Neden Kurur?
Yasemin hassas bir bitkidir.
Nem oranı yüksek topraklarda yaşamayı sever. En fazla ilkbahar ve yaz aylarındaki nemli toprağı sever. Aydınlık ve havadar bir ortamda sağlıklı gelişim gösterir.
Yasemin bitkisi güneşi çok sever. İç mekanda günde en az dört saate kadar güneş aldığından emin olun. Eğer evinizin içi güneş almıyorsa mutlaka balkonda güneşlendirmeyi ihmal etmeyin.
Hafif kumlu, humuslu, iyi drenajlı toprakları sever. Yasemin çiçeği için toprak değişimini ilkbahar mevsiminde yapabilirsiniz. Yasemin çiçeği, çiçeklerini açtığı dönemde özellikle yazın daha çok sulanmalıdır. Yasemin çiçeği, ilkbaharda çiçeklerini açar ve sonbahara kadar çiçek açmaya devam eder. Yasemin çiçekleri beyaz veya krem renklerinden oluşur.
Genellikle ortam seçimi ve yanlış bakım koşullarında bitkide sararma ve kuruma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Bakımı ile ilgili detaylara “Yasemin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Yasemin nasıl çoğaltılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Yasemin çiçeği hassas bir bitki olduğu için özellikle hava akımına maruz kalan yerlerden uzak tutulmalıdır. Özellikle kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 15 derecenin altına düşmemelidir. Eğer rüzgara uzun süre veya sık sık maruz kalırsa bitki sallanacak bu da bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep verecektir. Ne yazık ki kökler hava akımına maruz kaldığında bitkinin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.
Saksıda bakım sağlanıyorsa sığ saksı kullanmamalısınız. Saksıyı hemen ele geçiren köklere sahip olduğu için derin saksılara dikilmelidir. Yoksa yine kuruma problemiyle karşılaşabilirsiniz. İç mekanda baklıyorsa bitki havasız, kuru, aşırı sıcak bir ortama maruz bırakılmamalıdır.
Yasemin çiçeğini budamakta çok önemlidir. İlkbaharda yapraklarını dökmüş olan yasemin çiçeğini rahatlıkla budayabilirsiniz.
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor! -
Burcunuza göre kişiliğinizi yansıtan, enerjinize iyi gelen bitkiler -
Bakımı zor 10 iç mekan bitkisi -
Dikenler tacı bakımı nasıl yapılır? Evde bakımın püf noktaları -
Yasemin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Yasemin nasıl çoğaltılır? -
Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır? -
Az ışık alan ya da ışık almayan banyolarda yetiştirilebilecek bitkiler -
Sinerelya çiçeği bakımının püf noktaları: Hikayesi ve özellikleri -
Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Anthurium) yapraktan çoğalır mı? -
Lilyum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Lilyum anlamı ve yetiştirilmesi
Yorum Yaz