Yemek sonrası hafif bir tatlı seviyorsanız ideal bir seçim olur.
Hazırlama süresi: 20 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı ince toz şeker
- 4 kalın ananas dilimi, yaklaşık 400 gr
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
- 125 gr yaban mersini
- 2 çarkıfelek meyvesi
- 100 gr yağsız yoğurt
YAPILIŞI
- Fırını 190 °C’de ısıtın. Pudra şekeri ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışıma bulayın.
- Ananasları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine tereyağı gezdirin ve 15 dakika pişirin. Yaban mersinini üzerlerine paylaştırıp 5 dakika daha pişirin.
- Ananaslar pişince servis tabaklarına alın. Çarkıfelek meyvesini hafifçe ezin ve ananasların üzerlerine gezdirin. 4 Her bir tabağa bir kaşık yoğurt ekleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 150
YAĞ 3.9 gr
DOYMUŞ YAĞ 2 gr
KARBONHİDRAT 27 gr