Yaşam alanlarımızın çoğu kez estetik ve akılcı bir biçimde dekore edilmesi beklentisini taşıyoruz. Ancak TV ünitesi gibi elektronik cihazların görüntüsünden hoşlanmayanlardansanız size TV’nin daha az ön planda olmasını sağlayacak birkaç önerimiz olabilir.
TV’ler her zamankinden daha akıllı ve şık hale geliyor, ancak madalyonun öteki yüzünde bir başka gerçeklik var: Ekranlar da giderek büyüyor. Bu, favori kanepe ya da koltuğunuzda keyifle bir sinema deneyimi yaşayabileceğiniz anlamına gelse de, televizyonun oturma odasında başrolü kimseye kaptırmayabileceği anlamına da geliyor.
Eğlence için vazgeçilmez olan televizyon, özenle dekore ettiğimiz salonumuzda özerkliğini ilan eden bambaşka bir öge. Dizi keyfini, film gecelerini arzuluyor, ama televizyonun yarattığı görsel kaostan korkuyoruz. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, tam da bu noktada, televizyonu dekorasyonun bir parçası haline getirebilecek birtakım akılcı çözümler olduğunu düşünüyoruz.
Basit ve kiracı dostu bir tüyo: TV’yi çok sayıda tablo, poster veya fotoğrafın arasına asmak! Bizce bu en parlak fikirlerden biri, çünkü otomatik olarak gözü ekranın kendisinden uzaklaştırıp sanat eserlerine yönlendirir. Ayrıca son derece bütçe dostu bir fikir. Yapısal değişiklik gerektirmeyeceği için de, 1-2 saat içinde yapabileceğiniz bir çözüm.
Lacivert, antrasit, yeşil ve hatta kahverenginin tüm tonlarının popülerliği devam ediyor. Koyu bir ton yaşam alanlarına derin bir aura kazandırmakla kalmaz TV’nizi gizlemenize ve bu da onun bu duvara kusursuz bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olur.
Depolama birimleri, TV’nin diğer pek çok kişisel eşya ya da koleksiyon arasında kaybolmasını sağlayabilir. Sipariş üzerine tarzınızı yansıtabilecek bir dolap sistemi yaptırabilirsiniz. Hatta bu depolama birimlerini kapaklı yaptırdığınızda, izlemediğiniz anlarda TV’yi kapalı kapılar ardına saklayabilirsiniz. Ayna kapaklar ise burada bir dolap yokmuşçasına etki bırakarak muhteşem bir derinlik algısı oluşturur.
TV’yi gizlemek için bir antika koltuk şalı, bir masa örtüsü, bir perde gibi daha aklınıza gelmeyen sayısız parçayı kullanabilirsiniz. Bunlarda bir sanatsal vurgu olması burada özel bir parçayı sergiliyormuşçasına bir his yaratır. Basit bir kanca sistemiyle bu tekstil parçasını TV üzerine asabilirsiniz. TV’yi tam örtecek şekilde olması ve aynı zamanda muntazam olması açısından 4 adet kanca sistemi kullanmaya ve TV’nin ölçülerinden biraz daha büyük olmasına dikkat edin.
TV’yi saklamanın altın kuralı, onu duvarın ortasına ya da bir şömineniz varsa üstüne yerleştirmemek. Böyle bir tercih yapmadığınızda aslında onu odanın odak noktası haline getirmekten de otomatik olarak biraz sıyrılmış oluyorsunuz. TV’yi bir duvarın en uç bölümüne yerleştirebilir veya bir köşede açılı şekilde konumlandırabilirsiniz.
Bir başka basit yöntem dekoratif aksesuarlardan zengin bir tema ile etrafını örmek. Raf sistemine entegre edilen bir TV ünitesi, etrafındaki çerçeve, vazo, obje veya seramik sanat eserleriyle inanın ki çok da şık görünebilir. TV ünitesinde yer alan rafları aksesuarlarla doldurarak, gözünüzü ana odak noktası olan TV’den uzaklaştırmış olursunuz.
TV ünitelerini seperasyon sistemlerine entegre etmeniz onları bir odak noktası olmaktan çıkarmanıza yardımcı olur. Çünkü burada asıl odak ayırıcı sistemdir. Ayırıcı sistemlerin bir başka özelliği tüm kablo ve priz gibi dahili sistemleri de gizleyerek ortamın daha estetik görünmesini sağlamaları.
TV ünitesi modelleri ve dekorasyonda dikkat edilmesi gerekenler