Yemeklerin lezzet kaynağı tuz ile yemek pişirmek dışında neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte bir tutam tuzun yaptıkları…
TUZ İLE ÇAY-KAHVE LEKELERİ TEMİZLENEBİLİR
Lekeli çay ve kahve fincanları benimle sorun değil
Sürekli kullandığınız çay ve kahve fincanları çabucak lekelenir. Bu lekeleri yok etmek için yarım çay kaşığı tuzu çay veya kahve fincanına koyun. Kuru bir kağıt havlu ile sertçe ovalayın. Daha sonra durulayın. Tuzdaki alkalinin çay ve kahve lekelerini göreceksiniz.
TUZ İLE ŞARAP LEKELERİ SORUN DEĞİL
Şarap lekelerinin düşmanıyım
Kumaşta oluşan şarap lekesini ıslak bezle silerek temizleyebilirsiniz. Ancak çok daha iyi bir sonuç için: Kuru bir bezle alanı silin ve üzerine tepeleme tuz dökün. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve soğuk suyla yıkayın.
PAS LEKELERİ TUZ İLE TEMİZLENEBİLİR
Pası kumaştan yok edebilirim
Pas lekelerinden tamamen kurtulmak için altı yemek kaşığı tuzu iki yemek kaşığı limon veya lime suyu ile karıştırın ve kuru kumaşın üzerine sürün. Bu bisiklet, ferforje mobilya ve her tür metal lekesini kolayca çıkartır. Biraz bekledikten sonra durulayın ve iyice kurutun.
MUTFAK LAVABOSUNDAKİ KÖTÜ KOKU TUZ İLE GİDERİLEBİLİR
Eviyeniz pis mi kokuyor?
Soğan ve sarımsak gibi yoğun kokulu yiyecekleri pişirdikten sonra kokan eviyenize, bir yemek kaşığı tepeleme tuz döktüğünüz kaynar suyu boşaltın. Bu eviyede biriken yağ ve diğer artıkları temizlenmesini de sağlar.
TUZ ÇEŞİTLERİ VE TEMİZLİKTE NASIL KULLANILACAĞI
Evde pratik kurtarıcımız diğer tuz çeşitleri:
Koşer tuzu: Bir çay kaşığı koşer tuzuna bir parça su ekleyin ve karışımı döküm tavanıza sürün. Kuru kağıt havlu ile yüzeyi fazla yıpratmadan yemek lekelerini temizleyin.
Deniz tuzu: Deniz tuzu en iyi doğal peeling malzemelerinden. İkiye bir oranında üzüm çekirdeği yağı ile karıştrarak kullanın.
Kaya tuzu: Derin yeraltı kaynaklarından çıkartılan kaya tuzu yiyeceklerde pek kullanılmaz. Ancak dondurma makinenizde kırıcı olarak kullanabilirsiniz.