Suda büyütebileceğiniz bu 6 bitki için yalnızca 2 şeye ihtiyacınız var; su ve kap…
SUDA OTLAR NASIL YETİŞTİRİLİR?
Taze otlarla yemek yapmayı seviyorsanız, bu otları kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Bir bardak su doldurmak ve suya bitkinin kökünü salmak bunun için yeterli. En iyi sonuç için, kavanozu mutfak penceresi gibi güneşli bir yere yerleştirin.
KEKİK
Kekik kesiminiz suya yerleştirildikten yaklaşık iki hafta sonra köklenmeye başlamalıdır. Daha sonra hızlı bir şekilde gelişir.
NANE
Bu bitkinin kesimlerini bir kavanoz suya koyun ve kavanozu güneş ışığına koyun. Suyu her gün değiştirin.
FESLEĞEN
Fesleğen yemek pişirmedeki en popüler bitkilerden biridir. İtalyan klasiği olan fesleğen harika bir kokuya sahiptir.
BİBERİYE
Biberiye, biraz limon ve vanilya eklediğinizde doğal bir hava spreyi gibi ortamın havasını değiştiren lezzetli bir bitkidir.
ADAÇAYI
Adaçayı ile kekik tavuk yemeklerinde harika çifttir. Kurutulmuş adaçayını yemek pişirirken az miktarda kullanın; fazlası küflü bir lezzet verebilir.
KİŞNİŞ
Kişniş Meksika mutfağında klasik bir lezzet. Kişnişin kesme gövdelerini berrak su kavanozuna yerleştirin. Yeterince köklenmesini bekleyin. Kişniş çiçeklenmeye başlamadan önce hasat edilir. Bitki çiçek açtıktan sonra kırparsanız, bildiğimiz ve sevdiğimiz baharatlı, keskin lezzet kaybolacaktır.
TAZE OTLARINIZ İÇİN SEVİMLİ ETİKETLER
Fesleğen, nane, maydonoz ya da kekik…
Yemeklerinize lezzet katan bu taze otları evinizde minik saksılar içerisinde yetiştiriyorsanız onlar için renkli etiketler hazırlayabilirsiniz. Ahşap karıştırma çubuklarını boyayın ve üzerine kartondan kestiğiniz ve desenli kağıt kapladığınız etiketleri yapıştırın. Etiketlerin üzerine otların adını yazarak çubukları saksılara yerleştirin.