Bu sebze yemeği, düşük kalorili ve çok lezzetli.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
• 200 gr taze patates, doğranmış
• 150 gr karnabahar, çiçeklere ayrılmış
• 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
• ½ çay kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
• 3 yemek kaşığı karışık baharat
(rezene, kimyon, kişniş, kimyon ve
hardal tohumu kullanabilirsiniz)
• 200 gr cherry domates, ikiye
bölünmüş
• 75 gr dondurulmuş bezelye
• Büyük bir avuç bebek ıspanak
• Küçük bir avuç taze kişniş yaprağı
YAPILIŞI
- Fırını 180°C’de ısıtın. Patatesleri 5-6 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Bu sırada karnabahar çiçeklerine pul biber, zerdeçal ve ayçiçek yağı serpin.
- Patatesleri içinden 5 yemek kaşığı su ayırdıktan sonra süzün. Karnabahar çiçeklerini bir fırın tepsisine yayın ve 12-15 dakika kızartın. Bu arada baharatları geniş bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun.
- Cherry domates, pişmiş patates ve saklanan patates suyunu tavaya koyun ve 10 dakika pişirin, ardından karnabaharları ve bezelyeyi ekleyerek 3 dakika daha pişirin. En son ıspanak ve kişnişi ekleyerek ıspanaklar yumuşayana kadar tavada çevirin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 176
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.7 gr
KARBONHİDRAT 26 gr