Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, mükemmel bir marmelat ortaya çıkacaktır!
Elmaları soyun, çekirdek yataklarını çıkarın. Kabukları ve çekirdek yataklarını bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında süzün ve elde ettiğiniz suyu bir kenara alın. Soyulmuş elmaları doğrayıp marmeladı kaynatacağınız kaba koyun. Üzerine ince doğradığınız zencefili, tarçını, rendelenmiş limon kabuklarını ve 1 bardak suyu ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ve daha önce kabukları kaynatarak elde ettiğiniz suyu ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ateşin altını kısarak 20 dakika daha kaynatın. Altının tutmamasına dikkat edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sıcakken steril kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…
Şeker gübresi çiçeklere verilir mi? Faydaları ya da zararları konusunda merak edilen soruları yanıtladık. İşte…