Soğan kesmek, mutfakta yemek hazırlamanın her zaman tatsız (ama çok gerekli) bir parçasıdır. Bu yüzden, başlamadan önce derin bir iç çektip ve kendi kendimize “Tamam, hadi ağlamaya hazırlanalım” diye düşününürüz. Soğanları keserken, dilimlerken ve doğrarken istediğimiz tek şey, işi mümkün olan en kısa sürede bitirmek.
Sosyal medyada karşımıza çıkan ve “hayat değiştirdiği” söylenen bu soğan dilimleme hilesi oldukça ilgi topladı.
Gerçekten olabildiğince basit olan süreç, bir soğanın altını bir çatalla sabitlemeyi, çatalı stabilite için tutmayı ve ince dilimlenmiş soğan için bir ileri geri hareketle bir patates soyucu kullanmak gerektiğini gösteriyor.
Bu tüyo teknik olarak bir soğanı keserken dökebileceğiniz gözyaşlarını hafifletmese de, hızlıca işi bitirmenizi sağlıyor. Siz bu yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz?
Limonlarınızın suyunu sıkmak için mutfak makasınızı kullanabilirsiniz! Pratik yöntem