Shaker stili nedir? Yalın dekorasyon stilinin ipuçları

Basitlik, işlevsellik ve doğruluk… Bu üç ana prensibe dayanan bir inanç sistemi, minimal anlayışla elde şekillenen mobilyalar yaratabilir mi? Amerikan shaker stili ile tanışın.

SHAKER STİLİ NEDİR?

En ince detayına kadar Amerikan shaker stili, mobilya ve yaşam alanları, zamansız bir yalınlık ve kullanışlılık sunuyor. 18. yüzyıl sonlarında İngiltere’den Amerika’ya göç eden Shaker topluluğunun yaşam şekli bugün, ülkenin en bilinen mobilya stili ve zanaatine dönüşmüş.

Tüm mobilyaların el yapımı ve ahşap olması sebebiyle, yaşam alanlarında sarı, yeşil ve mavi renk tonları pencere pervazları ve ahşap kirişlere uygulanıyor. Evi renklendirmek için ayrıca sandalye sırtları ve zeminler için çizgili yün dokumalar kullanılıyor.

amerisonic.com

Büfeler, çekmeceli konsollar, çalışma masaları, şifonyerler… Asimetrik çekmece düzenlemeleri ve farklı amaçlar için üretilen farklı boyutlarda hacimler shaker stili depolama ünitelerinin olmazsa olmazları.

SHAKER STİLİNİ EVİNİZE UYARLAMAK İSTİYORSANIZ

Basit tutun : Basit olmak, her zaman sıkıcı olmak demek değil. Evin bazı bölümlerinde boşluklar bırakmaktan korkmayın. Seçilmiş bölgeleri hareketlendirin. Bezemeli ve oymalı mobilyalardan uzak durun.

Kaliteye yatırım yapın : Yıllarca sizinle olacak parçalar seçin. Shaker stili bir sandalye, sizi bütçesel anlamda zorlayabilir ancak ince işçilik, net çizgiler ve ahşap kalitesi buna değecektir. Shaker mobilyalarda kiraz, akçaağaç ve çam ağacı sıkça kullanılıyor.

Duvarları kullanın : Shaker evlerinde mumluktan sandalyelere asılabilen tüm eşyalar yerden çok, duvarlarda asılı duruyor. Raflar, kancalar, mandallar eşyaların yerde veya masa üstlerinde dağınık durmasını engelliyor.

Java koleksiyonu gardırop, karyola, yüksek şifonyer, komodin, sandık sehpa, Tepe Home
Zemin ve mobilyalardaki ahşap yoğunluğunu aydınlık hissi veren nötr tonlardaki duvar kaplamalarla hafifletin. Duvar kağıdı: Damask

Mutfakta zamansız bir klasik: Shaker stili mutfaklar